Lasata singura langa fiul bolnav, cu un pumn de pastile, intr-o seara de vineri. Inceputul unui cosmar la spitalul din Codlea

02-04-2015 18:05

Bolnav de epilepsie si pneumonie, un barbat de 35 de ani a intrat in coma dupa 3 zile de tratament in spitalul din Codlea, judetul Brasov.

Mama lui este cea care i-a administrat medicamentele, desi o asistenta ar fi trebuit sa faca acest lucru. Doctorii de la Codlea au refuzat sa-i dea informatii despre diagnostic si tratament, iar femeia vrea sa-i reclame la Directia de Sanatate Publica.

Barbatul a facut o criza de epilepsie, dar medicii de la Unitatea de primiri urgente Brasov au constatat ca avea si pneumonie. I-au prescris un tratament cu antibiotice si sedative si l-au trimis cu ambulanta la spitalul din Codlea, orasul in care locuieste pacientul.

Era vineri dupa amiaza cand barbatul a fost internat si nici un alt medic nu l-a mai consultat. Mama a ramas langa el, iar in weekend, asistentele i-au dat femeii in mana pastilele pe care barbatul trebuia sa le inghita.

Duminica seara barbatul a intrat in coma, iar medicul de garda a chemat ambulanta sa preia pacientul si sa-l duca la Brasov.

Ecaterina Stanciu, mama bolnavului: "Doctorita de pe salvare s-a certat cu doctorita care era de garda ca de ce nu l-a ingrijit si de ce a schimbat tratamentul".

David Levente, purtator de cuvant al serviciului de ambulanta Brasov: "In baza tratamentului acordat la spital medicul Serviciului judetean de ambulanta a dat un diagnostic prezumtiv de intoxicatie medicamentoasa."

Doctorul de la terapie intensiva, care se straduieste sa-l tina in viata pe barbat, pare sa fie de aceeasi parere.

Protocolul medical spune ca pacientii internati in spital primesc tratamentul medicamentos de la asistenta, in niciun caz de la insotitor.

Directoarea spitalului din Codlea lipseste, si in absenta ei niciun medic de aici nu vrea sa vorbeasca despre acest caz. 

Spitalul municipal Codlea a fost inchis in anul 2011 de Ministerul Sanatatii si redeschis ca urmare a presiunilor facute de pacienti, medici si administratia locala.


VIDEO PROTVPLUS.RO