CAMERA ASCUNSA: Saracia din spitale duce la dezumanizare. Cum e tratata o pacienta cu dureri atroce la spitalul din Galati

Ultima actualizare: 17-03-2015 06:52

Zilnic, in orice colt de Romanie, tot ce se intampla in spitalele sarace, cu doctori putini care au lefuri de nimic, duce la o dezumanizare generala.

O demonstreaza niste imagini recente, filmate la Spitalul Judetean din Galati, unde o pacienta care acuza dureri atroce la coloana vertebrala a fost lasata sa astepte cu orele pentru o radiografie. Apoi, in ciuda neputintei, nu s-a gandit nimeni sa cheme un brancardier si a fost plimbata, in picioare, pe holuri. Reportajul este filmat cu o camera ascunsa.

Calvarul acestei femei a inceput inca de la coborarea din ambulanta, cand a fost lasata sa astepte o ora pana sa o vada un medic.

In cele din urma pacientei i s-a facut o radiografie si i s-a spus ca, in doua minute, va afla rezultatul. Cele doua minute s-au transformat in patru ore, timp in care bolnava si mama care o insotea nu au primit nici un raspuns. Intre timp, o asistenta de la radiologie a trecut grabita prin dreptul celor doua, dar le-a ignorat.

"Hai, fetita, nu le-ati adus nici acuma? Nici nu vorbeste. Nici nu ne baga in seama"
, se mira mama pacientei.

Intr-un final, asistenta ii aduce femeii radiografia, iar un alt cadru medical ii cere sa il urmeze pana la cabinetul medicului, care este cinci etaje mai sus.

Nimeni nu o baga in seama pe femeia care schiopateaza. Nimeni nu se gandeste ca un caruciuor sau o targa i-ar putea usura suferinta pana la lift.

La fel ca ea, si alti bolnavi tematori sa nu supere pe cineva urca disciplinati in lift.

In final urmeaza si consultul, iar pacientei, dupa tot acest chin, i se recomanda sec sa faca un tratament cu biorezonanta magnetica.

In urma acestui caz regretabil, conducerea unitatii medicale din Galati a deschis o ancheta interna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO