Un tânăr de 24 de ani, nouă șansă la viață, după o operație de transplant


Ultimul update: Vineri 08 Februarie 2019 10:32
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019 07:55
Categorie: Stiri Sanatate

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a primit o nouă șansă la viață, în urma unei operații de transplant care a avut loc cu succes joi seară, la Cluj.

Familia unui alt tânăr în vârstă de 20 de ani, din Sighetu Marmației, ajuns în moarte cerebrală în urma unui accident de circulație, și-a dat acordul pentru prelevarea organelor.

Donatorul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost victima unui tragic accident de circulaţie petrecut sâmbătă. Avea permis de conducere de numai şase luni şi îşi invitate prietenii la o plimbare.

Maşina a intrat însă cu viteză mare într-o autoutilitară parcată pe marginea drumului. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa tânărului, iar familia lui a fost de acord că organele sale să salveze alte vieţi. 

O echipă de medici a prelevat joi inima, rinichii şi ficatul.

Cei doi rinichi au ajuns la Institutul de Transplant din Cluj. Una dintre grefe, pe care trebuia să o primească o tânără de 22 de ani, nu a mai putut fi folosită, astfel ca ea rămâne pe lista de aşteptare.

Celălalt rinichi a fost transplantat cu succes. Primitorul, Dragoş, un tânăr în vârstă de 24 de ani, se află de ani buni pe lista de aşteptare.

Simona Sasu, mama primitorului: ”A fost foarte optimist, bucuros, nerăbdător să îşi schimbe cursul vieţii, viaţa, să intre în normalitate. Un mesaj de multă mulţumire, i-au dat şansa fiului nostru să ducă o viaţă normală. Compasiune pentru pierderea pe care au suferit-o ştiu că nu este uşor."

Operaţia de transplant a avut loc joi seară la Institutul de Transplant Renal din Cluj şi a durat mai bine de trei ore.

Silviu Moga, medic primar urolog: "Operaţia a decurs bine, grefa şi a reluat funcţia imediat. Anul acesta este al doilea donator pe care îl avem."

Inima donatorului a fost trimisă la un pacient din Germania, iar ficatul va fi transplantat în Bucureşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Transplanturi de rinichi făcute prin bunăvoinţa medicilor.
VIDEO PROTVPLUS.RO