Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 93. Ultima victimă, un bărbat de 37 de ani


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 22:57
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 22:50
Categorie: Stiri Sanatate
spital

Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 93, potrivit Centrului Național de Supraveghere al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Este vorba de un bărbat de 37 de ani din Călărași, confirmat cu virusul gripal tip A. Pacientul era cunoscut cu afecţiuni cronice şi nu era vaccinat, conform News.ro.

De asemenea, CNSCBT a anunţat că, în ultima săptămână, „activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională”.

„Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 145.622, cu 34.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (108.240) şi cu 8.5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (134.201)”, a transmis CNSCBT.

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat la nivel naţional 3.455 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO