5 lucruri uimitoare despre testosteron. Vezi cum iti influenteaza pana si alegerea profesiei

Dată publicare: 12-06-2011 12:56
Dată actualizare: 12-09-2012 18:24


cuplu

Testosteronul influenteaza performantelor economistilor mai mult decat in orice alta profesie. Iar angajatii de la resurse umane care fac angajari la publicatia Wall Street prefera femeile care au un nivel de testosteron peste medie.

Business Insider atrage atentia cititorilor ca testosteronul are cateva efecte cu totul neasteptate si relateaza pe scurt cateva dintre acestea, citand studii facute de-a lungul timpului pe acest subiect.


Nivelul testosteronului se schimba dupa o victorie sau dupa o infrangere

Cercetatorii au descoperit a aceste schimbari pot sa arate cam ce ar face un om dupa o infrangere. Astfel, cei care dupa ce au suferit o infrangere si-au crescut nivelul de testosteron au fost dispusi sa participle din nou la competitii. Aceia care au pierdut, dar in cazul carora nivelul de testosteron a scazut, nu au mai fost dispusi sa-si incerce sansa inca o data.

Testosteronul afecteaza generozitatea: mai mult testosteron ii face egoisti pe barbati

Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit ca barbatii cu un nivel crescut de testosteron sunt cu 27% mai putin generosi fata de straini, cand vine vorba de bani. Barbatii cu un nivel mai mic de testosteron sunt semnificativ mai generosi.

Testosteronul creste nevoia de razbunare

Un studiu publicat specialistii de la Kellogg School of Management din cadrul Universitatii Northwestern, SUA, a aratat ca prezenta testosteronului intr-o negociere de afaceri poate crea dorinta de razbunare, daca una dintre parti (aceea cu mult testosteron) crede ca e luata peste picior.

Studiul i-a pus fata in fata pe barbati si femei cu un nivel mai ridicat de testosteron. Oamenii de stiinta au analizat modul in care ei au reactionat la negocieri, in cadrul carora li se facea o oferta dezavantajoasa. Rezultatele au aratat ca subiectii cu testosteron au raspuns aproape in unanimitate cu o oferta la fel de dezavantajoasa, ca semn de razbunare.

Cu cat ai mai mult testosteron, cu atat esti mai potrivit pentru o cariera in domeniul finantelor

Cercetatorii au facut un studiu pe 500 de studenti masteranzi si au ajuns la concluzia ca nivelul testosteronului, impreuna cu capacitatea de a-si asuma riscuri, sunt indicatori in alegerea unei cariere in domeniul finantelor. Un nivel ridicat de testosteron te impinge sa risti mai mult decat un nivel mai scazut. Cum asumarea riscului este foarte important in carierele din domeniul financiar, s-a ajuns la concluzia ca un nivel al testosteronului ridicat reprezinta un avantaj.

Barbatii care au copii au mai putin testosteron in saliva decat cei care nu au copii

Un studiu al Societatii Regale de Stiinte Biologice din Marea Britanie a arata ca barbatii care au copii au un nivel de testosteron mai scazut in saliva decat barbatii care nu au copii. Nivelul testosteronul difera si in cazul barbatilor necasatoriti sau casatoriti, in acelasi mod.

Ce este testosteronul?

Testosteronul este un hormon care este secretat de organism si este "driverul" genetic al cresterii si al maturitatii sexuale a organelor si markerul identitatii sexuale. De regula, barbatii au un nivel mai mare de testosteron, dar femeile insarcinate pot cunoaste o crestere a nivelului hormonului, in functie de sexul fetusului.

Pe piata exista multe produse care cresc nivelul acestui hormon din motive variate, dar exista controverse in ceea ce priveste beneficiile si pericolele la care se expun cei care urmeaza un astfel de tratament.

Citeste si:

Presa germana: Fiica disparuta a lui Al Bano ar trai intr-o manastire

Nu ati mai VAZUT asa ceva! Doua accidente ingrozitoare la circuitul auto din Le Mans. VIDEO

“Am baut bere pentru prima data si vreau o sotie frumoasa”. Cel mai mic om din lume, la 18 ani.VIDEO

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO