Spitalul unde 300 de pacienți în fază terminală primesc alinare


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Sambata 26 August 2017 08:25
Categorie: Stiri Sanatate

Zâmbete, alinare şi respect. Asta primesc zilnic cei peste 300 de pacienţi în fază terminală, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

De confortul lor se ocupă medicii secţiei de Îngrijiri Paliative care, pe lângă serviciile de înaltă calitate, au grijă să le ofere mereu câte o vorbă bună.

Muzica în surdină şi pereţii viu coloraţi îi fac pe bolnavii internaţi la secţia de Îngrijri Paliative să uite pentru o clipă de boala cruntă. Peste tot sunt întâmpinaţi de mesaje pozitive şi de fețe zâmbitoare, iar tratamentul este unul aparte.

Secţia, care are un an vechime, primeşte de la spital numai o parte din banii necesari pentru funcţionare. Restul provine din donaţii.

Dr. Carmen Marcu, medic specialist la secţia de Îngrijiri Paliative, SJU Târgovişte: "Chiar am reuşit să ameliorăm durerile fizice, să mângâiem durerile sufleteşti, să nu îi lăsăm singuri pe aceşti oameni în suferinţă."

Fiecare zi petrecută alături de ei reprezintă, mai degrabă, pentru angajaţi, o lecţie de viaţă.

Gabriela Bălan, asistent medical: "Am învăţat enorm în acest an, mai ales de la pacienţi. Să ştim să apreciem fiecare zi, să ne bucurăm de lucrurile simple şi să oferim cât putem de mult."

Mirela Tănase, psiholog: "În faţa vieţii poate nu suntem egali, dar în faţa morţii şi a bolii incurabile cu siguranţă devenim alţi oameni."

Recent, un grup de copii, care studiază la o şcoală din judeţ, au organizat o campanie umanitară şi au strâns fonduri pentru bolnavii aflaţi pe ultima sută de metri a vieţii.

Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an
Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald
A învins cancerul de col uterin, apoi a rămas însărcinată. Premieră într-un spital din România
VIDEO PROTVPLUS.RO