O mama a observat o vanataie pe chipul bebelusului sau, dar a ignorat-o. Ce a aflat apoi este cumplit

Dată publicare: 17-07-2016 15:51
Dată actualizare: 20-07-2016 07:29


copil cu ochiul vanat

Atunci cand Charlie Dawson avea doar 10 luni, mama lui, Claire, a descoperit o vanataie in jurul ochiului si cateva excrescente in spatele urechii stangi, dar initial nu s-a ingrijorat, crezad ca fiul sau s-a lovit invatand sa mearga.

"Am observat ca era din ce in ce mai palid si ca pierduse in greutate." povesteste mama, care a decis atunci sa ii faca niste teste de sange. Acestea au aratat ca Charlie avea o forma foarte agresiva de cancer la sistemul nervos, potivit Mirror.

"Pana sa fie internat, o tumora masiva i s-a dezvoltat in stomac, iar cancerul s-a raspandit in corp. Aveam inimile frante." mai spune mama.

In decembrie a inceput chimioterapia si pana acum a facut opt runde si 35 de transfuzii de sange. Din ultimele sapte luni, doar 12 zile le-a petrecut acasa.

Charlie are grupa sanguina A pozitiv, o caracteristica pe care doar 30% din donatorii din sistemul britanic de sanatate o mai poseda, fapt ce a facut transfuziile si mai dificile, fiind nevoit uneori sa agonizeze si cate sase ore.

Cat se afla in spital, baietelul a fost vizitat de actorul Robert Downey Jr., care a participat la mai multe campanii de ajutorare a copiilor cu cancer.

Chiar daca acum analizele fiului lor arata ca tumora este in remisie, Claire si Steve strang bani in eventualitatea unei recidive, situatie cu care se confrunta unul din doi pacienti cu aceasta forma de cancer. Parintii vor sa il duca in America intr-o astfel de situatie nefericita, unde tratamentul este mai usor de accesat. In cazul in care baietelul este bine, banii vor fi donati catre alti copii suferinzi.
 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO