Romanii inca mai cred ca "e bine" sa faci bolile copilariei.Tot mai multi refuza vaccinarea copiilor
Avem cea mai scazuta rata de vaccinare a copiilor din Europa si cel mai propice teren ca boli eradicate, ca poliomielita, sa reapara. Jumatate dintre parinti spun ca isi iau informatiile de pe bloguri si forumuri, si nu din surse certificate.
Asa s-a ajuns ca un sfert dintre copii sa nu aiba la zi schema obligatorie de imunizare. Pediatrii spun ca multi nu stiu ca exista boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Si ca toxicitatea inocularii sau pericolul sa te imbolnavesti mai rau tin de mistificare si zvon.
In viata reala nu poti apasa "stop". Experimentul a aratat ca mai putin de jumatate dintre parintii romani stiu ca exista vaccin pentru unele boli ale copilariei, obisnuiti fiind sa creada ca "e bine" sa le faci pe toate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Preventia e insa cea mai contestata parte din medicina. De cativa ani, in tara noastra creste treptat numarul celor care nu vor sa inoculeze copiilor vaccinurile asa-zis obligatorii. Parintii refuza, semnand o cerere pe propria raspundere. Mai mult, se vorbeste de marea afacere a industriei farmaeutice, care a livrat vaccinuri suplimentare costisitoare.
In ultimul an, Romania a primit inca doua pozitii nedorite in statisticile medicale. Suntem pe primul loc in Europa ca incidenta a rubeolei, de 27 de ori mai ridicata fata de media Uniunii Europene. Si pe locul al doilea la frecventa pojarului, diagnosticat de 7 ori mai des, fata de rata medie europeana. Si rubeola, si pojarul pot fi mortale, cand apar complicatii. 500 de copii mor, in fiecare an, si totul pleaca de la un banal pojar.
Studiul Societatii Romane de Pediatrie arata ca prima sursa de informatie sunt forumurile. Asa poti afla ca vaccinurile din primul an de viata pot aduce copilului doze toxice de metale grele.
Vaccinurile pot provoca autism - este inca un mit care a scazut acoperirea imunizarii la 70%.
Este cea mai mare eroare medicala, urmare a unei cercetari stiintifice false.
Probabil ca nu exista un adevar absolut privind eficienta si siguranta vaccinurilor. Insa parintii trebuie sa isi ia informatii exclusiv din surse oficiale. Alegerile, indiferent care ar fi acelea, trebuie asumate.