OMS: „Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea dacă se va încălzi”

Ultima actualizare: 07-03-2020 10:29

„Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea dacă se va încălzi. Este o speranță falsă să spui că virusul va dispărea de la sine, dacă vine vara!”.

Aceasta este declarația directorului executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, care a răspuns, vineri după amiază, întrebărilor adresate de Știrile PRO TV. Organizația Mondială a Sănătății a clarificat și problema persoanelor care trebuie testate pentru a preveni răspândirea bolii.

Michael J. Ryan, director executiv al OMS: „Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus în diferite tipuri de condiții climatice. Trebuie să presupunem că virusul va continua să aibă capacitatea de a se răspandi și este o speranță falsă să spui că pur și simplu va dispărea daca vine vara, așa cum se întâmplă cu gripa. Noi sperăm să se intample așa... Dar nu putem face această presupunere. Nu exista nicio dovadă acum că se va întampla acest lucru. Trebuie să luptăm cu virusul acum și nu cu speranța că va disparea de la sine”.

Medicul este cel care stabilește dacă este nevoie de testare. Trebuie să fim foarte atenți cu aceste teste. Dacă fiecare persoană cu o simplă răceală va fi testată, vom ajunge să nu-i putem testa. Sunt multe criterii care stabilesc dacă persoana trebuie testată sau nu, iar decizia este a medicului, în funcție de simptome si de experiența lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO