Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii corporale este obligatorie la intrarea într-un spațiu închis

Ultima actualizare: 26-05-2020 20:33

Numărul cazurilor noi de Covid-19 a scăzut din nou, în ultimele 24 de ore. De la 213 la 145. Ne bucurăm, în pus, de măsurile de relaxare, dar asta nu înseamnă că pericolul a trecut.

România este în stare de alertă și regulile trebuie respectate, în principal purtatul măștii și triajul epidemiologic, atrag atenția din nou autoritățile. În caz contrar, putem fi sancționați.

Ministerul Sănătății le aduce aminte celor care au uitat că suntem în stare de alertă ce au de făcut.

Instituțiile publice, agenții comerciali și unitățile de prestări servicii sunt obligate prin lege să facă triajul epidemiologic al personalului propriu și al celor care intră în spații închise. Asta înseamnă măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor.

La rândul lor, vizitatorii, clienții, consumatorii sau beneficiarii serviciilor publice sunt obligați să poarte masca de protecție.

Dacă un client are temperatura mai mare de 37.3 grade, refuză să poarte masca sau să-și dezinfecteze mâinile, i se poate interzice intrarea în spațiul închis. În privința temperaturii, la cele 37 de grade se pot aduna sau scădea gradele prevăzute în marja de eroare a termometrului electronic.

De asemenea, nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO