Lipsa de omenie se pedepseste in Romania doar cand e prea tarziu. Reactii in cazul pacientei ce a indurat 4 ore de chin

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11

Cazul pacientei care a asteptat 4 ore pe holurile spitalului din Galati, fara ca nimeni sa ii aline durerile insuportabile la coloana a ajuns in atentia superiorilor.

Asta dupa ce reportajul Stirilor PROTV a aratat cum cadrele medicale au trecut indiferente pe langa femeie, tocmai in momentele in care avea cea mai mare nevoie de ajutorul lor.

Cu dureri puternice la coloana si piciorul amortit, pacienta a devenit invizibila de la intrarea in spital. Putea merge doar daca se tinea de pereti si abia respira, din cauza durerilor insuportabile. Dar asistentele au trecut pe langa ea de parca n-ar fi existat.

Dupa 4 ore care au parut o vesnicie, femeia a fost trimisa la etajul 5. Fara sa fie vazuta de vreun medic sau i se ofere un scaun cu rotile.

"Vai, vai, vai, ce-i la Romania noastra! Ce bataie de joc!", a spus pacienta.

"Au niste timpi si aici, pana vine medicul si citeste. Credeti ca e singura?", a spus Mihaela Debita, manager Spitalul de Urgenta Galati.

In final, pacientei i s-a prescris tratament si a fost trimisa acasa cu aceleasi dureri, tot fara sprijin. Lipsa de omenie, dupa cum recunosc cei care ar putea lua masuri, nu se pedepseste decat atunci cand pentru pacient e prea tarziu.

"Fara indoiala exista numeroase cazuri de indiferenta fata de suferinta omului. Din pacate, regulile actuale si interventia sindicatului nu permite sanctionarea celor dovedite - deci de la bun inceput putem vorbi de sanctiuni si masuri numai in conditiile in care dovedim o atare lipsa de omenie impecabil din punct de vedere juridic", a spus Nicolae Bacalbasa, presedintele CJ Galati.

Dupa cinci ore de asteptare, un barbat in varsta, care venise pentru o afectiune la un ochi, a renuntat si a plecat acasa.

"Ii ia numai pe aia care vine cu ciubucu-n scaun si pe noi nu! Stau asa, ce sa fac? S-o infecta, nu s-o infecta, asta e!", a spus barbatul.

In urma difuzarii materialului filmat cu o camera ascunsa, conducerea Spitalului Clinic de Urgenta din Galati a anuntat demararea unei anchete interne. Pacientii spun insa ca aceleasi investigatii ar trebui sa urmareasca si alte probleme grave ale spitalului.

Un pacient a fotografiat salonul in care a fost internat. Un linoleum care bate istoria, rugina pe toate obiectele sanitare si mobilier, geamuri sparte si lipite cu banda adiziva - completeaza peisajul in care pacientii ar trebui sa se insanatoseasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO