Ministrul Sănătății promite schimbări și în spitalele private


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Noiembrie 2018 19:45
Categorie: Stiri Sanatate
ministrul sanatatii, sorina pintea

Și în sectorul privat există reguli ”pe care cineva trebuie să le respecte” şi a promis că ”şe vor schimba multe”, a declarat ministrul sănătății Sorina Pintea, joi seara, relatează News.ro.

Întrebată ce se va întâmpla cu spitalele private după scandalul în care a fost implicat spitalul Sanador, Sorina Pintea a precizat că activitatea acestor unităţi sanitare este supusă unor reguli care trebuie respectate şi că se vor schimba „multe” în această privinţă.

„Există şi acolo nişte reguli pe care cineva trebuie să le respecte. Există autorităţi care trebuie să verifice pentru că, am repetat, avem reguli, avem proceduri, avem protocoale, avem inclusiv program de lucru al medicilor statuat prin lege. Dar ministrul nu poate să meargă să vadă dacă se respectă asta. Managerul şi autorităţile trebuie să facă asta. Se vor schimba multe, veţi avea surprize”, a afirmat Sorina Pintea joi, la Braşov, citată de News.ro.

Declarațiile ministrului au venit după ce un copil de doar un an şi zece luni a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală. Potrivit rezultatului necropsiei, copilul a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Mai multe anchete au fost demarate în urma acestui caz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO