Ministrul Sănătăţii, despre rezidenţiat: Consider că e important să avem un examen centralizat

Ultima actualizare: 14-12-2019 20:53
Victor Costache, ministrul Sănătății
Pro TV

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că repartiţiile la rezidenţiat vor fi afişate, cel mai probabil, duminică.

Acesta a răspuns jurnaliştilor că repartiţia mare (pe centre universitare - n.r.) la rezidenţiat se va face în cursul săptămânii viitoare, urmând ca în luna ianuarie a anului 2020 să fie făcută repartiţia mică.

"Mâine dimineaţă (duminică - n.r.) la ora 10,00 avem o şedinţă la minister şi probabil tot mâine vor fi afişate repartiţiile", a spus Victor Costache, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că foarte multă lume se întreabă despre funcţionalitatea examenului de rezidenţiat în condiţiile în care în alte ţări acesta se face direct la spitalul unde vrei să lucrezi.

"A circulat această întrebare în media. Sunt ţări în care acest examen nu există sau nu a existat niciodată. În România consider că e important să avem un examen centralizat, corect pentru toată lumea, unde se învaţă de pe aceeaşi materie pentru a asigura o egalitate de şanse pentru toţi absolvenţii noştri", a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO