Ministrul Sănătății, despre infecțiile nosocomiale din spitale: "În continuare nu sunt raportate"

Ultima actualizare: 15-01-2021 11:22
vlad voiculescu
Facebook.com

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că infecţiile nosocomiale din spitalele din România rămân în continuare neraportate.

Întrebat joi, într-o emisiune televizată, dacă sunt raportate infecţiile nosocomiale din spitale, ministrul Sănătăţii a răspuns negativ, potrivit News.ro

"În continuare nu sunt raportate. Nu se raportează aşa cum ar trebui să se raporteze. Aştept să văd cifrele de luna asta. E clar că problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19. Ceea ce a făcut această pandemie este că a acoperit problemele din sistem cu un soi de pătură, dar sunt oameni care suferă, sunt oameni cu boli cronice care au avut acces mai greu la servicii de sănătate”, a afirmat Vlad Voiculescu, joi seară.

Problemele campaniei de vaccinare

 

În ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID, Vlad Voiculescu afirmă că principala problemă pe care o va avea România în perioada următoare nu o va reprezenta capacitatea, ci numărul de doze pe care ţara le va avea la dispoziţie.

Cu toate acestea, ministrul a subliniat că numărul de vaccinuri este mic în toată lumea. Voiculescu spune că România va păstra tot timpul un stoc de vaccin pentru cei care au nevoie de rapel şi anunţă că săptămânal, în perioada următoare, vor ajunge în ţară 180.000 de doze noi.

"Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme. Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin. Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccin. Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO