FOTO. O boala misterioasa ucide mii de copii, iar medicii nu stiu nimic despre ea

Ultima actualizare: 06-11-2012 20:16
Virus

O boala ciudata, care ucide copiii dintr-o tara africana, ingrijoreaza lumea medicala. Nu exista un tratament si nu se stie nici cauza acestei afectiuni, dar efectele sunt devastatoare.

Peste 3.000 de copii din nordul Ugandei sufera de aceasta boala, care se manifesta prin convulsii puternice si duce treptat la pierderea membrelor, la imposibilitatea de a se mai deplasa si chiar de a manca. Maladia, denumita de medici "nodding disease", este intotdeauna mortala.

Unele sate din Uganda au fost lovite atat de grav de aceasta boala incat fiecare familie si-a pierdut cel putin un copil, scrie AFP.

Singurul medicament care li se da micutilor bolnavi este unul care trateaza epilepsia, dar aceasta boala misterioasa este foarte diferita de epilepsie, prin urmare remediul nu este eficient.

Oamenii de stiinta cauta un tratament inca din anul 2010, dar pana acum nu au aflat nici macar cauza bolii.

Un alt mister care ii pune pe ganduri pe medici este faptul ca maladia pare sa fie limitata la anumite comunitati din Uganda.

Deocamdata, singurul lucru pe care il pot face medicii este sa caute tratamente care sa amelioreze simptomele bolii si sa le usureze micutilor ultimele luni de viata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO