Piscinele publice, un adevarat hazard pentru sanatate. Statistica ingrijoratoare despre apa din ele

01-06-2012 17:37


Copii piscina

Daca te racoresti intr-o piscina, impreuna cu alti patru indivizi, exista toate sansele din lume ca unul dintre voi sa urineze in bazin.

Nu este vorba de un mit, ci de un lucru dovedit de cercetatorii de la Water Quality % Health Council, care au realizat un studiu cu privire la microbii prezenti in piscinele publice.

In cadrul cercetarii la care au participat in jur de 1000 de adulti, una din cinci persoane au recunoscut ca isi fac nevoile in piscina. Sa nu ii uitam insa pe cei care de asemenea fac acest lucru, dar n-au avut destul curaj pentru a recunoaste.

Doctorii avertizeaza ca indivizii care fac acest lucru pun in pericol atat sanatatea altor persoane, cat si pe cea proprie.

Unul din motivele pentru anumiti oameni obisnuiesc sa urineze in piscina este ca au fost invatati de mici ca responsabilii cu intretinerea bazinelor folosesc clor, care omoara toti microbii din apa.

Testele efectuate de WQHC au aratat insa ca 54% din piscinele publice nu contin un nivel suficient de clor, pentru a omori toti germenii.

Nu se poate spune neaparat ca cei care intretin bazinele respective sunt responsabile de acest lucru, avand in vedere ca nici cei care urineaza frecvent nu ii "ajuta" prea mult, relateaza Yahoo! Shine.

Pentru a afla daca poti face baie in siguranta, te poti uita dupa mai multe semne care anunta prezenta bacteriilor.

"Verifica daca poti vedea bazinului. Daca apa este limpede inseamna ca este si foarte curata, insa daca este tulbure sau murdara atunci este foarte probabila prezenta germenilor", precizeaza Dr. Wiant.

Cei care sunt foarte vigilenti pot cumpara de la farmacii benzi de testare a piscinei, care sunt foarte usor de folosit. De asemenea, daca in timp ce inoti incep sa te usture ochii, acest lucru poate insemna ca este timpul sa iesi din bazin rapid.

Asadar, daca dupa o saritura in piscina incep sa va manance anumite parti ale corpului, puneti-va intrebarea de ce persoana de pe culoarul alaturat este atat de relaxata.
 

Sursa: Yahoo News

VIDEO PROTVPLUS.RO