Da-i romanului un card si va incerca sa scoata bani de pe el. Problema cardurilor de sanatate ce au ajuns in bancomate

Ultima actualizare: 08-05-2015 01:23
cozi card de sanatate, agerpres

Sistemul medical incearca sa se reformeze, dar nu toti romanii par a fi deschisi la schimbare. Si asta pentru ca desi pare un non-subiect, deja se inmultesc cazurile de carduri de sanatate bagate in bancomat.

In timp ce multi romani stau la cozi interminabile pentru a intra in posesia noilor carduri de sanatate, unii si le-au pierdut deja dupa ce au incercat sa le introduca in bancomate. Cel putin asta spun cei de la Agerpres care publica marti o informatie potrivit careia mai multi botosaneni au ramas fara carduri in acest mod.

"Am si eu cunostinta de asemenea situatii care sunt chiar comice. S-au dus sa vada ce? Am spus de nenumarate ori ca nu e nimic pe card, ca nu trebuie sa le confunde. Multi oameni nu stiu despre ce e vorba", a afirmat directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Costel Lupascu, care pune situatia pe lipsa educatiei unora dintre cetateni.

In acelasi timp, cei de la EVZ publica un clip in care au testat posibilitatea introducerii unui asemenea card in bancomat, concluzia lor fiind ca nu este posibil. 

CNAS a comunicat tot astazi ca din cele 224.470 de servicii medicale si farmaceutice acordate luni, 87.914 dintre ele au fost validate cu cardul de sanatate.

Despre problemele uriase cu care sistemul se confrunta in continuare, puteti citi mai multe in materialul prezentat la Stirile ProTV de la ora 19:00: Haosul continua in spitalele din Romania.Cardurile au blocat sistemul, pacientii au plecat fara retete, iar cozile au revenit

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO