CAMERA ASCUNSA. Cum poate orice om de pe strada sa cumpere medicamente direct din depozitul statului

Ultima actualizare: 05-10-2012 17:41

Nereguli la depozitul statului "Unifarm". Potrivit unui raport al Ministerului Sanatatii, angajatii aveau dreptul sa-si cumpere medicamente si materiale sanitare pentru uz personal.

Acestia puteau lua doctorii din stocurile menite sa acopere situatiile de urgenta din spitale. Mai mult, o angajata sustine ca pastilele erau vandute mai departe oamenilor de pe strada.

Conducerea companiei contesta aceste dezvaluiri si sustine ca nici macar cei care lucreaza la depozit nu mai pot cumpara medicamente de la inceputul anului.

Din depozitul Unifarm medicamentele ar trebui livrate catre spitale, cand unitatile cer anumite pastile pentru farmacia interna, in situatii de urgenta.

Dar o angajata de la Unifarm, filmata cu camera ascunsa, povestete despre o practica intalnita pana de curand, prin care orice om de pe strada avea acces contracost la medicamente din depozitul statului. Evident ca suma platita era mai mica decat in farmacie.

Femeia spune ca acum e greu sa mai obtii medicamente pentru ca dupa scandalul morfinei, s-au trezit cu un control pe cap.

Informatii care vorbesc despre nereguli la compania nationala Unifarm apar si in raportul de activitate publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii. Ce-i drept, Ministerul condamna practica prin care angajatii Unifarm isi puteau lua medicamente pentru ei fara sa plateasca TVA.

Acum, Ministerul va trebui sa ancheteze si spusele angajatilor si sa demonstreze daca e adevarat ca de la angajat la omul de pe strada se putea ajunge foarte usor. Iar in actele contabile ale companiei ar trebui sa apara daca exista angajati care au cumparat pentru uzul personal mai mult decat ar fi avut nevoie.

Directoarea depozitului confirma ca angajatii luau medicamente pentru uzul personal in baza contractului colectiv de munca, dar spune ca acest lucru a devenit ilegal de la inceputul anului. Tot sefa depozitului respinge insa categoric comertul cu medicamente dinspre Unifarm catre oameni de pe strada.

Compania Unifarm este o firma a statului prin care se fac achizitii de medicamente in situatii de urgenta catre spital. Tot la Unifarm se pastreaza si rezerva strategica a statului pentru calamitati.

Unifarm are si activitate comerciala, insa nu poate furniza produse catre persoanele fizice, ci doar catre cele juridice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO