Barbatul care a primit in premiera o inima artificiala si-a revenit neasteptat de repede. Ce spun medicii

16-01-2015 12:41

Vesti bune de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures: barbatul de 44 de ani, caruia, joi, medicii i-au implantat, in premiera, o inima artificiala, si-a revenit neasteptat de repede.

Medicii spun ca organismul sau pare sa accepte fara probleme noul dispozitiv, care a preluat toate functiile inimii naturale.

Pacientul, spun medicii, s-a trezit joi seara din anestezie, iar starea lui s-a ameliorat simtitor fata de internarea in spital.
Deocamdata va ramane la terapie intensiva, unde este monitorizat in permanenta. Sotia lui, care nu se misca de langa el, spune ca abia asteapta sa il vada din nou pe picioare si ca au nevoie sa-si revina impreuna din perioada neagra pe care au traversat-o.

In urma cu cativa ani si-au pierdut si unicul copil, iar aceasta drama si boala barbatului le-au transformat vietile intr-un cosmar. Dispozitivul care i-a fost implantat pacientului va prelua functiile cordului, iar bolnavul trebuie sa incarce bateria o data la 6 ore. Interventia a costat 90 de mii de euro, suma fiind decontata de Casa de Asigurari de Sanatate.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO