Avertismentul medicilor după a treia zi consecutivă cu peste 200 de cazuri de COVID-19

Ultima actualizare: 13-06-2020 19:45

Oricât de mult am aştepta să ne bucurăm de noile măsuri de relaxare, nu uitaţi de măsurile de protecţie. O spun medicii, dar şi statisticile în condiţiile în care sâmbătă au fost raportate 275 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore.

Pentru a 3-a zi la rând numărul îmbolnăvirilor trece de 200.

Pe de-o parte, vorbim de multe teste prelucrate, însă autorităţile spun că suntem la 2 săptămâni de când a intrat în vigoare al doilea set de măsuri de relaxare, când ştim cu toţii că omenii au mers la munte şi la mare şi nu au mai ţinut cont la fel de mult ca în perioada stării de urgenţă de regulile de distanţare fizică ori de purtarea măştii de unică folosinţă.

Rămâne de văzut în zilele următoare dacă trendul se va menţine crescător, iar într-o astfel de situaţie, pe care evident nu ne-o dorim, ar trebui probabil impuse alte reguli de restricţie.

Suntem încă într-o perioadă în care transmiterea comunitară este mare şi în fiecare săptămână apar focare noi. Multe cazuri sunt în azile de bătrâni şi în unităţile sanitare. 1 din 7 bolnavi este angajat într un spital, arată statistică.

Aşadar, cu cele 275 de cazuri noi de sâmbătă, numărul total al îmbolnăvirilor se ridică în România la 21.679 de persoane.

171 de bolnavi rămân în secţiile de terapie intensivă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO