Adevarul despre solar. Cum arati de fapt dupa ce pleci de la salonul de bronzat. FOTO

Ultima actualizare: 25-10-2012 07:44
Solar

Centrul pentru cercetarea cancerului din Marea Britanie a lansat o campanie controversata menita sa informeze tinerele despre efectul razelor ultraviolete asupra epidermei.

Campania "The R UV Ugly?" (n.r. "Sunt ultravioletele urate?") isi propune sa vorbeasca femeilor britanice despre efectul de imbatranire precoce pe care razele ultraviolete il au asupra tenului, dar si despre alte probleme pe care statul prelungit la solar le poate cauza. Cu ajutorul unui scanner pielea amatoarelor de solar va fi testata si li se vor arata rezultatele.

Potrivit Centrului pentru cercetarea cancerului din UK, rata imbolnavirii cu melanom - cea mai grava forma de cancer al pielii - s-a triplat in ultimele trei decenii in cazul britanicilor intre 15 si 34 de ani. 100 de oameni din aceasta categorie de varsta sunt diagnosticati cu acest tip de cancer in fiecare an.

Kelly Hughes, o frumoasa tanara din Beaconsfield, Bucks, a testat scannerul si a fost socata de rezultate.

VEZI AICI POZELE CU KELLY

Tanara, in varsta de 30 de ani, a inceput sa foloseasca solarul de la sala de gimnastica la varsta de 16 ani, pentru ca nu voia sa arate palida. Spune ca stia la ce riscuri se supune, dar nu s-a "gandit la asta".

"M-a pus pe ganduri. A fost infricosator. Nu am mai mers la solar de atunci - nici pentru petrecerea de Craciun, nici pentru cea de Anul Nou. Am cautat un autobronzant pe internet", a declarat tanara.

Deocamdata, scanner-ele pentru piele vor fi disponibile in Scotia. Intre 15 si 28 octrombrie consultatii gratuite cu scanner-ul vor fi disponibile in centrele comerciale din Aberdeen, Edinburgh, Glasgow si East Kilbride.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO