Acuzatii grave ale unei mame care si-a dus copilul cu leucemie acuta in Franta. "La Fundeni a primit 1% sanse sa traiasca"

×
Codul embed a fost copiat

Acuzatii grave vizeaza Institutul Fundeni din Capitala. O mama sustine ca baiatul ei, in varsta de 10 ani, ar fi luat din aceasta unitate sanitara o bacterie periculoasa, pe care a dus-o intr-o clinica din Franta.

Medicii de la Fundeni nu i-ar fi informat pe francezi, iar riscul ca bacteria sa se raspandeasca a fost extrem de mare. Parintii spun ca au hotarat sa-si duca baiatul in strainatate, pentru ca in Romania a primit unu la suta sanse de supravietuire.

Valeria Vraciu, mama copilului: "Dupa doua luni de zile de coma, mi-au dat unu la suta sanse. M-am hotarat sa plec cu copilul in Franta, am plecat cu el intubat"

Mama sustine ca la inceputul anului si-a internat copilul la Institutul Clinic Fundeni, dupa ce a primit cel mai crunt diagnostic: leucemie acuta. Au urmat saptamani de citostatice, insa starea lui s-a inrautatit. Asa ca parintii au decis sa-l transporte, pe propria cheltuiala, in Franta, cu un avion medical privat. La clinica din strainatate insa, oamenii au mai aflat ceva.

"Problema este ca Luca a venit cu un soc septic in Franta, am si dovezi. Deci, a venit cu bacterii luate din spitalele romanesti, netransmitandu-le la francezi un document oficial ca Luca este plin de bacterii”, sustine mama copilului.

Citește și
Medici, dezinfectanti
"Bacterii de hazna" descoperite in 2014 de medici de la Elias in sapun lichid produs de Romchim. Tolo.ro: Hexi nu e caz unic

Din actul medical, eliberat de reprezentantii clinicii din Franta, reiese ca: "Lucas a fost infectat cu "Acinetobacter baumannii", rezistenta la antibiotic, bacterie deja regasita in prelevarile bronhice, facute in Romania, in data de 11.04.2016, dar de care noi nu am fost informati inaintea transferului sau. Certificat eliberat la cererea parintilor si inmanat personal pentru a-i ajuta la o eventuala ancheta."

Specialistii spun ca "Acinetobacter" este o bacterie multirezistenta la antibiotice. Reprezentantii Institutului Fundeni recunosc existenta ei in spital si, cel mai propabil, sustine medicul curant, baiatul a luat-o din sectia ATI, nu de la pediatrie. Cat timp a fost tratat la copii, pacientul nu ar fi prezentant infectia.

"Este un calvar prin ceea ce trec. Acum imi duc copilul la un centru de recuperare. Pana acum, am cheltuit foarte multi bani. Numai eu stiu cat sufar” a marturisit mama.

In Franta, copilul a ajuns in coma. Supus unui tratament riguros, si-a revenit iar acum face progrese, spune mama lui. Nu este insa singura problema cu care lupta. Encefalita herpetica - un virus despre care mama sustine ca fiul ei l-ar fi luat tot din spital, ii creaza mari probleme.

"In acelasi timp cu copilul meu au musamalizat un alt caz domnii de la Fundeni - o fetita internata la spital cu encefalita herpetica, in acelasi timp cu copilul meu” a relatat Valeria Vraciu.

Reprezentantii spitalului au respins acuzatia si spun ca nu s-a inregistrat nici un caz de encefalita la ei in spital, cand Luca era acolo. De asemenea, precizeaza ca baiatul a fost izolat si a intrat in contact cu persoane care nu erau bolnave.

"Eu o sa merg mai departe. O sa-mi iau un avocat, pentru ca nu este normal ce i s-a intamplat copilului meu si celorltati copii. De atatea luni sunt in spital”, sustine femeia.
 

Citește și...
Superbacteria rezistenta la TOATE antibioticele, descoperita in premiera si in SUA. Scenariul negru de care se tem medicii
Superbacteria rezistenta la TOATE antibioticele, descoperita in premiera si in SUA. Scenariul negru de care se tem medicii

Cercetatorii au identificat in premiera o bacterie rezistenta si la cel mai puternic antibiotic, la o femeie din SUA. Oficialii din sistemul sanatatii trag un semnal de alarma in cazul care ar putea marca "inceputul sfarsitului pentru antibiotice."
 

"Bacterii de hazna" descoperite in 2014 de medici de la Elias in sapun lichid produs de Romchim. Tolo.ro: Hexi nu e caz unic

Spitalul Elias s-a confruntat in 2014 cu cazuri de infectii nosocomiale, doi medici descoperind in sapunul lichid Maxil furnizat de Romchim “o bacterie de hazna”, scrie Tolo.ro.

Recomandări
Președintele Nigeriei spune că armele furnizate de Occident în Ucraina „se strecoară” în Africa
Președintele Nigeriei spune că armele furnizate de Occident în Ucraina „se strecoară” în Africa

Guvernul nigerian spune că armele furnizate din Vest către guvernul ucrainean au început să apară în regiunea Africii de Vest. Armele ilegale au început să „se strecoare” în regiune, a spus președintele Nigeriei, scrie publicația ZeroHedge.

Petre Daea: România va consemna în 2022 cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani
Petre Daea: România va consemna în 2022 cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani

România va consemna în acest an cea mai mică producţie de porumb din 2007 şi până în prezent, seceta pedologică diminuând recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, a declarat, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial
CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial

CM 2022 | Olanda - SUA 0-0 | Duel puternic în primul meci din optimile de finală