Visul lui Oprescu, mai aproape de realitate. Vezi cum va arata autostrada

Sorin Oprescu

"Cea mai mare operatiune urbana" a lui Sorin Oprescu a fost avizata integral de Comisia Tehnica de Urbanism. Este vorba de Diametrala Nord-Sud, autostrada care va lega Piata Victoriei de Piata Progresu.

Gandul: Arhitectul Sorin Gabrea, membru in cadrul Comisiei de Urbanism, a explicat pentru gandul ca " tunelul va fi construit la o adancime de 25 de metri in raport cu cota pietii din spatele Parlamentului. Este nevoie de o adancime atat de mare pentru a putea ocoli constructiile subterane existente in zona Parlamentului. Solul este unul foarte prost, constructia urmand a fi realizata in panza freatica cu debit mare. Lungimea tunelului va fi de aproximativ 850 de metri fiind la limita rentabilitatii. Un utilaj folosit pentru constructia tunelului are o lungime de 400 de metri, adica nici nu intra bine ca trebuie sa iasa. Primaria Capitalei va hotari cat de rentabil este un tunel de 850 de metri". In tunel se va intra din dreptul Institutului Cantacuzino, pasajul subteran urmand sa treaca pe sub curtea Palatului Parlamentului printre Catedrala Mantuirii Neamului si Parlament, si va iesi pe Bulevardul Uranus.

Romania Libera: "Boagiu a cerut verificarea licitatiilor lui Berceanu" Cele mai mari nereguli in organizarea licitatiilor se inregistreaza la spitale, care deruleaza fonduri de zeci de milioane de euro, spune Cristina Traila, sefa Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP). Cea mai mare amenda a fost data tot unui spital, Alexandru Obregia din Bucuresti, dar ANRMAP are doar 16 agenti constatatori pe o piata in care 13 mii de institutii publice deruleaza licitatii pentru contracte de 19 miliarde de euro. Nereguli multe si mari se inregistreaza si la primarii sau ministere, dar sunt greu de depistat, explica Traila, care a constatat ca „o mana spala pe alta" fiindca nici primarii, nici ministrii nu-si reclama predecesorii. Sefa ANRMAP anunta insa o bresa in acest sistem inchis: Anca Boagiu a cerut justitiei sa cerceteze ce s-a intamplat in perioada predecesorului ei, Radu Berceanu. Spagile ajungeau pana la 2 la suta din contracte, spune presedinta ANRMAP, care crede ca acum lucrurile s-au mai schimbat, fiindca politicul nu mai are aceeasi influenta in zona licitatiilor. Totusi, Cristina Traila este membra PDL si aspira la o functie de secretar executiv la alegerile de sambata.

Jurnalul National: Secret: cat ne costa traiul familiei Basescu in palatul lui Ceausescu ? RAAPPS refuza sa faca publice costu­rile sederii familiei Basescu in pala­tul din Primaverii, costuri suportate, evi­dent, din bugetul public. Jurnalul Na­tional a solicitat RAAPPS, in baza legii liberului acces la informatii de in­te­res public, sa comunice care este su­ma totala a investitiilor realizate de stat la Vila Lac 3, de cand fa­mi­lia Basescu s-a mutat acolo pana in prezent, care este suma totala a fac­turilor de intretinere aferente Vilei Lac 3 din 2005 pana in prezent si cat a costat intretinerea spatiilor verzi, a te­re­nului de tenis si a patinoarului afe­rente resedintei prezidentiale. Dupa cum se stie, desi are o lo­cu­in­ta in Bucuresti, celebra casa din Mi­haileanu, pe care a promis ca o va da inapoi statului dupa ce s-a aflat ca si-a dat-o singur cand era primar, Tra­ian Basescu locuieste de la 1 iulie 2005 in Vila Lac 3 din Cartierul Pri­maverii, in Strada Turgheniev nr. 22-24.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cea mai mare vanatoare de useri BitTorrent: 23.000 sunt dati in judecata
Cea mai mare vanatoare de useri BitTorrent: 23.000 sunt dati in judecata

Nu mai putin de 23.000 de utilizatori ai platformei BitTorrent vor fi notificati in curand ca sunt dati in judecata pentru ca au descarcat de pe BitTorrent filmul The Expendables, aceasta fiind cea mai mare urmarire in instanta din istoria SUA.

De ce s-au anulat in Romania licitatii de 2,72 mld euro intr-un singur an
De ce s-au anulat in Romania licitatii de 2,72 mld euro intr-un singur an

In Romania, institutiile statului despre care s-a dovedit ca au incercat sa deruleze licitatii ilegale, in care nu s-a respectat legea, se apara spunand ca nu au gresit cu nimic, "problema adevarata" fiind, in opinia acestora, legea interpretabila.

250.000 de euro pentru ascunderea unei crime
250.000 de euro pentru ascunderea unei crime

Marin Balasa risca ani grei de puscarie, dupa ce a comandat o crima si a incercat sa cumpere tacerea autorilor cu 250.000 de euro. Cate 50.000 de euro le-a oferit bogatasul din Glina criminalilor care l-au omorat in bataie un traficant de droguri.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.