Rupert Murdoch e relaxat: "Vom iesi si mai puternici din scandalul interceptarilor telefonice"

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch si fiul sau James au fost audiati de Comisia pentru cultura a Parlamentului britanic, care i-a convocat in scandalul privind interceptarea unor telefoane. Declaratiile celor doi nu i-au convins pe parlamentari, care vor continua ancheta.

In timpul audierilor, magnatul american Rupert Murdoch a declarat ca nu exista "absolut nici o dovada" ca apropiati ai victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, din New York, au facut obiectul interceptarilor.

"Vreau sa stiti, cu totii, ca am cea mai mare incredere in faptul ca vom iesi (din acest scandal, n.r.) cu o companie mai puternica. Va dura un timp pana cand vom reconstrui increderea", a afirmat Murdoch, intr-un comunicat adresat angajatilor grupului.

Actiunile News Corp. au inregistrat marti o crestere la bursa din New York, dupa audierea lui Murdoch in Parlamentul britanic, si o crestere de 4,8% astazi, la deschiderea bursei din Sydney.

Oricum, cert este faptul ca audierea celor doi Murdoch in Parlamentul britanic a fost relatata de toate publicatiile de prestigiu din intreaga lume. FOTO. Magnatul Murdoch, atacat in Parlamentul englez "in cea mai umilitoare zi din viata lui"

Citește și
Hackerii au spart The Sun
Cel mai tare atac informatic? Site-ul, parolele, email-urile The Sun - sparte de hackerii LulzSec
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

New York Times - Jurnalistii scriu ca Rupert si James Murdoch au spus de mai multe ori, in timpul audierii din Parlament, ca implicarea lor in managementul News Corporation a fost limitat.

Ba, mai mult decat atat, Rupert a declarat ca s-a simtit abandonat de oamenii in care a avut incredere "si, poate, de oamenii in care au avut ei incredere".

Chiar si asa, apararea celor doi Murdoch a scos la iveala cateva nereguli, care vor fi in continuare investigate de comisiile parlamentare, precum si de politie. Iata doar una dintre aceste nereguli:

Platile pentru aparare. James Murdoch, directorul executiv al News International, le-a spus membrilor Parlamentului ca este "la fel de suprins ca si ei", afland ca firma sa plateste anumite sume de bani lui Glenn Mulcaire si Clive Goodman. Amandoi au lucrat la News of the World si au pledat "vinovat" fata de acuzatiile de implicare in interceptarile telefonice. Ei au fost condamnati la inchisoare in ianuarie 2007. De asemenea, Murdoch s-a declarat, la un moment dat, "suprins si socat" sa afle ca fostii angajati primesc aceste sume de bani.

Declaratiile lui sunt surprinzatoare, scriu cei de la New York Times, deoarece aceste plati erau costisitoare pentru companie.

The Guardian: "News International a blocat investigatiile cu buna stiinta"

Cotidianul britanic scrie ca marea companie a lui Rupert Murodch, News International, a fost gasita vinovata de comisia parlamentara pentru blocarea unei investigatii condusa de Scotland Yard in privinta interceptarilor telefonice de la News of the World.

Acest raport al Parlamentului va fi dat publicitatii abia astazi, desi a fost finalizat mai demult, deoarece se asteapta discursul premierului David Cameron, implicat si el in scandal. Aceasta investigatie a fost facuta in perioada in care Andy Coulson a fost editor. Coulson a demisionat in 2007 de la tabloid si a devenit ulterior directorul de comunicare al lui David Cameron, post pe care l-a abandonat in ianuarie din cauza acestui scandal.

The Independent: "Criza se apropie cu pasi repezi de premierul Cameron".

Jurnalistii de la The Independent scriu ca premierul David Cameron va fi, in curand, obligat sa dea explicatii in privinta noilor informatii care au aparut in scandalul inteceptarilor telefonice. Cea mai noua stire este ca Neil Wallis, fost editor la News of the World, care a fost arestat saptamana trecuta, a lucrat pentru Partidul Conservator inainte de alagerile de anul trecut. El a dat sfaturi "informale" lui Andy Coulson, fostul sau sef de la NOTW, care a demisionat de la ziar in urma scandalului, dar care a fost apoi angajat de Cameron.

London Evening Standard: "Suparare mare din cauza esecurilor Politiei Metropolitane"

Jurnalistii scriu ca Scotland Yard a fost acuzata de o serie de "erori" in ancheta derulata in cazul interceptarilor telefonice, dupa cum se arata intr-un raport al comisiei parlamentare britanice.

Se pare ca nu a existat "suficienta vointa" din partea politiei engleze pentru a determina News International sa coopereze in aceasta ancheta.

Cititi si:

Razboi la Steaua. Meme nu suporta sa-i fie subminata autoritatea si vrea sa plece. "E bolnav de putere!"

Primul transfer-surpriza al lui Becali! Dat afara la finalul sezonului trecut, rechemat dupa esecul cu Otelul din Supercupa

VIDEO. Ronaldo&Co au ramas inmarmuriti. O blonda venita la antrenamentul Realului i-a facut sa se poarte ca niste adolescenti :)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
FOTO. Magnatul Murdoch, atacat in Parlamentul englez
FOTO. Magnatul Murdoch, atacat in Parlamentul englez "in cea mai umilitoare zi din viata lui"

Rupert Murdoch, directorul general si fondatorul grupului de presa News Corp, aflat in centrul unui enorm scandal in Marea Britanie, intentiona sa predea conducerea companiei sale de peste un an, a anuntat luni Wall Street Journal, citat de AFP.

Cel mai tare atac informatic? Site-ul, parolele, email-urile The Sun - sparte de hackerii LulzSec
Cel mai tare atac informatic? Site-ul, parolele, email-urile The Sun - sparte de hackerii LulzSec

Grupul de hackeri LulzSec, care a anuntat in iunie ca isi inceteaza activitatea, a trecut din nou la actiune. Ei au piratat mai multe site-uri ale grupului media News Corporation, detinut de Rupert Murdochi si au anuntat moartea fondatorului.

Dinastia Murdoch s-ar putea prabusi din interior. Copiii magnatului nu se mai suporta intre ei
Dinastia Murdoch s-ar putea prabusi din interior. Copiii magnatului nu se mai suporta intre ei

Tensiunile din inima imperiului lui Rupert Murdoch ameninta sa explodeze dupa ce copiii mogului par ca nu se mai inteleg si incep sa se certe intre ei.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.