"Romanii vor experimenta teleportarea". Proiect SF de 280 milioane euro


Ultimul update: Miercuri 26 Septembrie 2012 07:39
Data publicarii: Luni 23 Mai 2011 02:28
Categorie: Revista Presei
teleportare

Romania se pregateste sa construiasca, la Magurele, cel mai puternic laser din lume. Cu aceasta instalatie, specialistii romani anunta ca vor realiza mai multe tipuri de experimente, printre care cel mai spectaculos va fi teleportarea.

Libertatea: In fapt, intreaga instalatie va consta din doua lasere cu puteri de 1.000 de ori mai mari decat ale celor existente si un tun de fascicule gama cu o putere de un milion de ori mai mare decat oricare altul din lume. Experimentul va semana oarecum cu ceea ce am vazut in filmul “Star Trek”, dar se va derula cu viteza luminii. In incinta supusa experimentului, in punctul A se va pune un obiect. Acesta, fiind materie, este format din atomi. Fiecare atom are un nucleu si un invelis de electroni. In prima faza, laserele si fasciculul gama vor crea in incinta in care se afla obiectul un camp electric mai puternic decat oriunde in Univers. Acest camp va deplasa electronii cu viteza luminii, din punctul A in alt loc, pe care il numim B, din aceeasi incinta. Instantaneu, electronii vor atrage dupa ei nucleele atomilor de unde au fost smulsi. Astfel, intregul obiect se va deplasa cu viteza luminii dintr-un loc in altul.

Click: Sanziana si Laurette: «Pescariu ne-a tratat ca pe niste sclave» Ieri prieteni, azi dusmani. Laurette Atindehou si Sanziana Buruiana sunt foc si para pe Adrian Pescariu, dupa ce acesta s-a plans ca nu mai gaseste fotomodele fara celulita. Cele doua bombe-sexy ne-au spus ca stilistul le platea prost si ca au decis sa nu mai lucreze cu el.Profund dezamagite, fetele au rabufnit si au sarit in capul fostului lor colaborator. „Pescariu s-a suparat pe mine ca i-am refuzat o prezentare, pentru care mi-ar fi dat foarte putini bani. Se mai comporta si urat pe deasupra, nu e posibil asa ceva. Crede ca suntem sclavele lui. Noi nu defilam in lenjerie intima pentru 100 de euro!", s-a revoltat Sanziana. Blonda a invartit cutitul in rana si i-a luat apararea noului ei stilist, Hentz, dupa ce Pescariu a afirmat ca nu o prinde deloc noua freza.

Ziarul Ring: Irinel Columbeanu, dublu impact la Buftea Pe 27 iunie, Monica si Irinel se vor prezenta in fata aceleiasi instante de la Judecatoria Buftea, dupa ce solicitarea de recuzare a judecatoarei Ioana Roxana Petcu, formulata de fotomodel, a fost respinsa pe 9 mai. Pana atunci insa, pe 6 iunie, cei doi se vor revedea la recursul formulat de afacerist impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a-i oferi Monicai custodia Irinei pana la solutionarea irevocabila a divortului. Monica i-a interzis fiicei sale sa foloseasca telefonul mobil primit cadou recent de la tatal ei. La cererea sotiei sale, Irinel a fost nevoit sa-si trimita soferul sa ia inapoi celularul. Irina a primit mobilul in timpul vizitelor la gradinita ale afaceristului, in timp ce Monica se afla in SUA, pentru negocierea contractului in valoare de peste un milion de dolari.

Sursa: Pro TV

Se intampla in Romania. A fost arsa cu acid pentru greseala sotului
De ce nu vor face sex o luna Borcea si sotia lui
Florin Salam va scoate un album cu artisti de top. Cine sunt acestia
De ce nu vor face sex o luna Borcea si sotia lui
Florin Salam va scoate un album cu artisti de top. Cine sunt acestia
VIDEO PROTVPLUS.RO