In ce lume traim. Plimba un cosciug intr-o decapotabila, pe autostrada. Vezi motivul uluitor VIDEO

Ultima actualizare: 26-10-2012 01:49
Cosciug in BMW

Zicala "Mare Ti-e gradina, Doamne, dar multi au sarit gardul" rezuma cu exactitate imaginile de mai jos. Pe o autostrada din Italia un autoturism sparge monotonia peisajului: pe locul din dreapta, intr-o masina decapotabila, sta un sicriu.

 Corriere del Veneto: Intrebarea imediat urmatoare este "Ce cauta un sicriu pe locul din dreapta al unei masini decapotabile?". Raspunsul este la fel de naucitor ca imaginile in sine.

Personajul cu pricina nu este un comis voiajor, sau un patron al unei firme de pompe funebre. Ci un domn grizonat, trecut de 60 de ani, pe numele lui Ivano de Marchi, care alearga pe autostrazile din Italia sa isi duca la indeplinire un vis.

De cateva saptamani uimeste participantii la trafic pentru ca pe scaunul din dreapta al masinii sale decapotabile este asezat cu mare atentie un sicriu. Nu un fals, ci unul adevarat, din lemn.

Povestea lui incepe in urma cu 23 de ani. In 1988 el era fericitul proprietar al unei piste de motociclism care a fost desfiintata de primarul de la acea data din localitatea Marcon. De atunci incearca, in zadar, sa isi construiasca o noua pista, insa autoritatile nu ii dau voie.

Totul s-a schimbat intr-o noapte cand barbatul a visat-o pe Madona de pe Muntele Berico. Aceasta i-ar fi spus ca daca vrea sa i se indeplineasca visul trebuie sa plimbe un cosciug gol, din lemn, pe la 1000 de manastiri si biserici din Veneto. Astfel, primarul care i-a desfiintat pista de motociclism (desi nu mai este la conducerea respectivei localitati de foarte mult timp) nu-i va mai sta in cale.

Barbatul, interogat de politie, a declarat ca nu a mers cu sicriul decat pe la 10 manastiri si biserici, asa ca mai are inca 990 de drumuri de facut pentru a-si indeplini dorinta.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO