Cel mai mare salariu al unui angajat la stat: 27.000 euro pe luna. Afla unde lucreaza

200 euro, bani

Unul dintre cele mai bine pazite secrete, salariile celor care conduc bancile de stat, a "scapat" pe piata odata cu publicarea declaratiilor de avere, nu de catre bancile unde lucreaza, ci de Agentia Nationala de Integritate.

 

Vrea sa cumpere Dinamo! Oferta FABULOASA care a declansat razboiul dintre Borcea si Badea

Becali, aproape sa termine cumparaturile! EI sunt jucatorii pe care ofera 1.5 milioane €! Iata cum arata "New Steaua"

A lasat Realul pentru Dinamo! Are 16 ani, a dat peste 100 de goluri in Spania si poate fi CEL MAI TARE transfer al "cainilor"

Citește și
basescu udmr
Ce pierde si ce castiga UDMR in varianta „8+2" judete
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Ziarul Financiar: Aici toti functionarii publici trebuie sa isi trimita declaratiile de avere. Ionut Costea, presedintele Eximbank, este func­tionarul numit la o institutie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 mil. lei in 2009 (numai pe zece luni). Asta ar insemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro). Costea a fost numit la Eximbank in timpul guvernarii din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoana, actualul presedinte al Senatului si numarul doi in stat.

Desi PSD a iesit de la guvernare in toamna lui 2009 si este cel mai mare critic la adresa presedintelului Basescu, premierului Boc si actualei puteri, Costea nu a fost schimbat intrucat ar trebui sa i se plateasca un pachet de plecare care s-ar apropia de 800.000 de euro.

Un vicepresedinte al Eximbank, Paul Ichim, care a venit odata cu Costea, a castigat in 2009 pe baza declaratiei de avere 705.631 de lei (circa 167.000 de euro pe an, respectiv 16.700 euro/luna, avand in ve­de­re ca declaratia acopera numai zece luni). Liviu Voi­nea, membru in CA al Exim­bank, a incasat circa 4.200 de euro pe luna in 2009.

Romania Libera: China a ajuns la granitele Romaniei Turneul european al lui Wen Jiabao a inceput la Budapesta, unde acesta a declarat ca tara sa va investi in continuare in obligatiuni denominate in euro. Totodata, Jiabao a anuntat ca Banca de Dezvoltare Chineza va acorda Ungariei un imprumut in valoare de un miliard de euro si a cerut dezvoltarea relatiilor economice intre China si statele din Europa Centrala si de Est. Declaratia premierului chinez, conform careia tara sa va continua sa sprijine moneda europeana, este binevenita pentru liderii europeni care se lupta in aceste zile sa pastreze increderea pietelor in finantele Europei. Totodata, ea poate fi considerata drept un semn ca China ar putea diversifica giganticele sale rezerve financiare internationale, care insumeaza peste trei trilioane de dolari. Pana acum, doua treimi ale acestei sume sunt investite in moneda americana.Wen a adaugat ca tara sa se con-sidera un investitor pe termen lung pe piata obligatiunilor europene si ca „China este pregatita sa lucreze impreuna cu Europa in scopul unei dezvoltari comune si stabile a economiei mondiale si o aprofundare a relatiilor bilaterale sino-europene".

Gandul: EBA si-a trecut in declaratia de avere ceasul primit de la Syda. Vezi cat spune mezina presedintelui ca a costat Cadoul de Craciun, un Hublot Big Bang Gold Ceramic cu aur de 18 carate si piele de crocodil, pe care EBA l-a primit de la prietenul ei, a costat, potrivit declaratiei de avere, 12.000 de euro . Pe site-urile de specialitate, pretul pentru acest model de ceas este de peste 15.000 de euro. Daca in 2009, Elena Basescu se putea lauda cu bijuterii din aur si ceasuri evaluate la 10.500 de euro, dupa ce a primit acest cadou de Craciun, in 2010, suma s-a marit la 22.500 de euro. Diferenta o reprezinta ceasul, a confirmat pentru gandul mezina presedintelui. In conturi, Elena Basescu mai are 16.197 euro, cu aproape 7.000 de euro mai putin decat in 2009. La capitolul datorii, europarlamentarul PDL figureaza cu 6.169 de euro pe care ii are de dat catre Piraeus Bank. De la Parlamentul European, EBA a primit, in 2010, 110.332 euro diurna, 50.424 euro pentru cabinetul sau si o indemnizatie de 74.958 euro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
ONU: Romania, campioana mondiala la popularizarea spatiului cosmic
ONU: Romania, campioana mondiala la popularizarea spatiului cosmic

ONU a dat publicitatii, in cursul acestei luni, raportul asupra activitatilor dedicate Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. La nivel mondial, Romania se claseaza pe primul loc, cu 142 de evenimente, urmata de India, Slovacia si SUA.

Ce pierde si ce castiga UDMR in varianta „8+2
Ce pierde si ce castiga UDMR in varianta „8+2" judete

Daca propunerea de reorgani­zare a tarii in 8 + 2, este considerata „interesanta" de unii lideri ai UDMR, majoritatea sunt iritati de ideea ca s-ar putea incheia sesiunea parlamentara fara sa fie adoptat Statutul minoritatilor nationale.

Washington Post: Atacul lui Basescu impotriva regelui Mihai aminteste de comunism
Washington Post: Atacul lui Basescu impotriva regelui Mihai aminteste de comunism

Declaratiile presedintelui Traian Basescu, la adresa regelui Mihai au starnit reactii puternice in intreaga lume. Cotidianul american Washington Post si revista Forbes au comentat intens aparitia presedintelui roman.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.