500 de elevi, cu ganduri sinucigase. Ce masuri se vor lua in judetul adolescentilor deprimati

Ultima actualizare: 11-08-2012 23:33
Depresie

Peste 500 de elevi din Gorj au fost depistati cu trairi emotionale negative care i-ar putea determina sa se sinucida. Aceasta este concluzia raportului facut in urma testelor psihologice, dupa ce 4 adolescenti s-au sinucis in ultimele saptamani.

Jurnalul National: Din peste 8.200 de elevi chestionati, 504 au fost identificati cu trairi emotionale negative. Chestionarele au fost aplicate in 32 de scoli din Gorj pe elevi de clasele a IX-XI a. "Initial, cifra mi s-a parut ingrijoratoare, insa dupa discutia cu psihologii, acestia sustin ca este posibil ca momentul completarii chestionarelor sa fi contribuit intr-un oarecare procent la un astfel de rezultat. A fost imediat dupa producerea acelor tragedii. Oricum, trebuia sa facem aceste teste”, a declarat inspectorul scolar general adjunct, Gheorghe Mitescu. Psihologii care au interpretat aceste chestionare sustin ca cele mai frecvente cauze ale aparitiei afectivitatii negative la elevi sunt de ordin familial sau chiar scolar.

Romania Libera: Autostrada fara cap si fara coada In loc sa se sfarseasca intr-un nod rutier, cum ar fi normal, autostrada spre Valea Prahovei se va infunda intr-un giratoriu aglomerat, la intersectia cu centura Vest Ploiesti, aparut ad-hoc in proiect. Un pod neterminat peste lacul Cociovalistea, in apropiere de Moara Vlasiei, un sens giratoriu inghesuit in centura Vest Ploiesti, iar la mijloc, pe aproximativ doua treimi, asfalt cu sincope; astfel va arata, cel mai probabil la finele acestui an, autostrada spre Valea Prahovei aflata in portofoliul firmelor Spedition UMB, Pa&Co si Euroconstruct Trading 98. Acum trei saptamani oficialii Ministerului Transporturilor declarau ca Dorinel Umbrarescu, Costel Casuneanu si Dan Besciu, patroni in ordine ai firmelor mentionate, au renuntat la pretentiile lor ce ar fi dus la majorarea contractului cu inca aproape jumatate din valoarea initiala (de 180 milioane euro, fara TVA) si au decis sa se reintoarca la munca, cu angajamentul ca vor termina proiectul inceput in 2007, pana la finele acestui an. Lucrarile sunt insa departe de a necesita doar mici finisaje.

Adevarul: Crima de la Brasov, negociata ca la piata Uciderea medicului psihiatru Violeta Teodorescu s-a transformat din ceea ce parea o crima comisa in scop de jaf intr-un caz cutremurator, in care sotul avid dupa bani a platit moartea sotiei. Procurorii Parchetului General au propus arestarea preventiva a avocatului Victor Teodorescu (43 de ani), acuzat de instigare la omor deosebit de grav. Aseara, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea lui preventiva. Avocatul nu recunoaste faptele care i se imputa, invoca inscenari si dusmani care vor sa-i faca rau. Afiseaza o mina afectata si nimic nu tradeaza cruzimea de care este acuzat. De partea cealalta, procurorii au pus pe masa judecatorilor dosarul de urmarire penala, care de la prima citire poate fi scenariul unui film politist. Ideea crimei i-ar fi venit lui Teodorescu la 1 martie, cand a contactat o persoana pentru a-i ucide sotia, intr-un mod care sa para accident. Oferise 20.000 de euro pentru lichidarea femeii. A fost insa refuzat, dar nu a renuntat la diabolicul plan. La 29 martie, dimineata, l-a contactat pe Erwin Victor Presmereanu (21 de ani), un fost condamnat pentru trafic de droguri, care a si executat comanda in aceeasi zi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO