500 de elevi, cu ganduri sinucigase. Ce masuri se vor lua in judetul adolescentilor deprimati

Depresie

Peste 500 de elevi din Gorj au fost depistati cu trairi emotionale negative care i-ar putea determina sa se sinucida. Aceasta este concluzia raportului facut in urma testelor psihologice, dupa ce 4 adolescenti s-au sinucis in ultimele saptamani.

Jurnalul National: Din peste 8.200 de elevi chestionati, 504 au fost identificati cu trairi emotionale negative. Chestionarele au fost aplicate in 32 de scoli din Gorj pe elevi de clasele a IX-XI a. "Initial, cifra mi s-a parut ingrijoratoare, insa dupa discutia cu psihologii, acestia sustin ca este posibil ca momentul completarii chestionarelor sa fi contribuit intr-un oarecare procent la un astfel de rezultat. A fost imediat dupa producerea acelor tragedii. Oricum, trebuia sa facem aceste teste”, a declarat inspectorul scolar general adjunct, Gheorghe Mitescu. Psihologii care au interpretat aceste chestionare sustin ca cele mai frecvente cauze ale aparitiei afectivitatii negative la elevi sunt de ordin familial sau chiar scolar.

Romania Libera: Autostrada fara cap si fara coada In loc sa se sfarseasca intr-un nod rutier, cum ar fi normal, autostrada spre Valea Prahovei se va infunda intr-un giratoriu aglomerat, la intersectia cu centura Vest Ploiesti, aparut ad-hoc in proiect. Un pod neterminat peste lacul Cociovalistea, in apropiere de Moara Vlasiei, un sens giratoriu inghesuit in centura Vest Ploiesti, iar la mijloc, pe aproximativ doua treimi, asfalt cu sincope; astfel va arata, cel mai probabil la finele acestui an, autostrada spre Valea Prahovei aflata in portofoliul firmelor Spedition UMB, Pa&Co si Euroconstruct Trading 98. Acum trei saptamani oficialii Ministerului Transporturilor declarau ca Dorinel Umbrarescu, Costel Casuneanu si Dan Besciu, patroni in ordine ai firmelor mentionate, au renuntat la pretentiile lor ce ar fi dus la majorarea contractului cu inca aproape jumatate din valoarea initiala (de 180 milioane euro, fara TVA) si au decis sa se reintoarca la munca, cu angajamentul ca vor termina proiectul inceput in 2007, pana la finele acestui an. Lucrarile sunt insa departe de a necesita doar mici finisaje.

Adevarul: Crima de la Brasov, negociata ca la piata Uciderea medicului psihiatru Violeta Teodorescu s-a transformat din ceea ce parea o crima comisa in scop de jaf intr-un caz cutremurator, in care sotul avid dupa bani a platit moartea sotiei. Procurorii Parchetului General au propus arestarea preventiva a avocatului Victor Teodorescu (43 de ani), acuzat de instigare la omor deosebit de grav. Aseara, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea lui preventiva. Avocatul nu recunoaste faptele care i se imputa, invoca inscenari si dusmani care vor sa-i faca rau. Afiseaza o mina afectata si nimic nu tradeaza cruzimea de care este acuzat. De partea cealalta, procurorii au pus pe masa judecatorilor dosarul de urmarire penala, care de la prima citire poate fi scenariul unui film politist. Ideea crimei i-ar fi venit lui Teodorescu la 1 martie, cand a contactat o persoana pentru a-i ucide sotia, intr-un mod care sa para accident. Oferise 20.000 de euro pentru lichidarea femeii. A fost insa refuzat, dar nu a renuntat la diabolicul plan. La 29 martie, dimineata, l-a contactat pe Erwin Victor Presmereanu (21 de ani), un fost condamnat pentru trafic de droguri, care a si executat comanda in aceeasi zi.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cum a ajuns Grecia sa depinda de economiile romanilor
Cum a ajuns Grecia sa depinda de economiile romanilor

Cele sase banci elene prezente in Romania au probleme mai serioase ca niciodata in tara de origine. Unii analisti spun ca grecii au inceput deja sa directioneze o parte a resurselor atrase din Romania catre centrala din Grecia.

Cum ar arata Pamantul, daca nu ar fi locuit.
Cum ar arata Pamantul, daca nu ar fi locuit. "Proiectul" de miliarde al chinezilor

Chinezii planuiesc sa construiasca 20 de noi orase in fiecare an pentru urmatorii 20 de ani. Insa problema cu adevarat spinoasa este gasirea ocupantilor pentru acele cateva sute de milioane de noi locuinte.

Cea mai frumoasa fotografie, care transmite cel mai bine mesajul
Cea mai frumoasa fotografie, care transmite cel mai bine mesajul "Make love, not war"

Revista Esquire a publicat pe site o fotografie pe care jurnalistii au apreciat-o ca fiind cea mai frumoasa imagine, si totodata cea mai sugestiva. Afla din articolul de mai jos argumentele ziaristilor.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.