Replica lui Ion Iliescu, dupa ce i s-a reprosat ca are 10.000 de lei pensie: "Prostii, am 6.000!"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul sef de stat Ion Iliescu a fost huiduit si apostrofat de un grup de revolutionari, care au venit luni in fata sediului central al PSD. Ei au cerut demiterea secretarului de stat Sorin Mester si rezolvarea situatiei revolutionarilor. 

Revolutionarii s-au strans luni dimineata in fata sediului PSD din soseaua Kiseleff, pentru a protesta in paralel cu sedinta saptamanala a conducerii PSD.

Ei au scandat "Jos Iliescu!", "PSD fara Iliescu!" si au cerut ca un reprezentant al conducerii partidului sa vina la discutii. Iliescu a venit la sedinta PSD programata luni dimineata, dar a folosit intrarea din spatele sediului, in conditiile in care revolutionarii scandau in fata.

Dupa zece minute de la sosire, Iliescu a iesit din sesiul PSD si a mers in mijlocul revolutionarilor, care l-au huiduit si apostrofat. "Nu se poate sa va bateti joc de noi! Ce suntem, caini? Am ajuns milogi!", i-au spus revolutionarii lui Iliescu. Ei i-au mai spus ca isi doresc recapatarea drepturilor luate abuziv.

Fostul sef de stat le-a spus revolutionarilor ca fostul premier Emil Boc a eliminat aceste drepturi. "Acum Guvernul cauta solutii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an", le-a spus Iliescu protestatarilor. "Nu ne intereseaza pe noi, domnul presedinte", i-au replicat acestia. "Bai, va intereseaza sau nu, este un calcul", le-a spus Iliescu.

Citește și
Ion Iliescu
Iliescu, nervos: Romanii nu stiu sa-si cinsteasca propria revolutie!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Mester cauta solutii. Cine va incita impotriva lui Mester? Este singurul om care cauta solutii cu corectitudine. El a inceput sa discute cu asociatiile. Tu imi spui mie? Eu discut cu el concret", a spus Iliescu.

El le-a spus revolutionarilor ca sunt incitati impotriva lui Mester. "Mai, asta e o porcarie ceea ce faceti voi", le-a mai spus Iliescu. 

Dupa circa 25 de minute de discutii aprinse cu revolutionarii, Iliescu s-a retras in sediul PSD, acesti continuand sa scandeze impotriva PSD si a USL, reprosandu-le faptul ca, de cand au venit la putere, nu au rezolvat situatia revolutionarilor.

Ponta: PDL a dat mii de certificate de revolutionar false, am cerut anularea lor

 Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca PDL a dat mii de certificate de revolutionar false si ca a cerut Secretariatului de stat care se ocupa de revolutionari sa le anuleze.

"Au facut mii de asa-zisi revolutionari cei de la PDL. Au dat mii de certificate false - pedelistul lor e in inchisoare acuma, cred - insa cei care au ramas pe afara din cei care si-au primit certificate false vor bani si ei cred ca nu o sa le dam bani celor care nu merita in mod legal si evident ca am cerut si voi insista. Secretariatul de stat pentru revulutionari sa faca ordine si sa anuleze miile de certificate false pe care PDL le-a eliberat in speranta ca vor avea sprijin de strada si ca vor folosi acesti oameni in batalia politica", a spus Ponta.

El a aratat ca situatia actuala a revolutionarilor reprezinta o bomba cu ceas lasata de guvernarea PDL, alaturi de alte astfel de bombe cu ceas pe care urmeaza sa le prezinte presei. "O sa prezint si la presa o informare, la cinci luni de mandat in fruntea Guvernului, sunt 15 bombe cu ceas pe care le-am mostenit de al pedelisti. O sa vedeti acolo ca cea mai neagra asteptare a noastra asupra a ceea ce vom primi de la guvernele PDL a fost indeplinita, fie ca vorbim de ce am gasit la Posta, Hidroelectrica, Oltchim, la sanatate, educatie, la armata, peste tot numai si numai gauri, la indemnizatia pentru mame, pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati si inclusiv nemultumirile pe care le puteti vedea in fata sediului (protestele revolutionarilor, n.r.)", a spus Ponta.

Iliescu, unui revolutionar care i-a reprosat ca are 10.000 de lei pensie: Vorbesti prostii, am 6000!

Fostul sef de stat Ion Iliescu i-a spus unui revolutionar care i-a reprosat ca are 10.000 de lei pensie, ca vorbeste prostii si ca pensia lui e, de fapt, de 6.000 de lei. "Cat aveti pensie? Aveti o suta de milioane (lei vechi - n.r.) pe luna?", l-a intrebat un revolutionar pe Iliescu, in fata sediului central al PSD, unde fostul presedinte venise sa discute cu protestatarii.

 

"Vorbesti prostii, am 6.000 de lei!", a replicat Iliescu.

„Da? Da' de ce nu are si revolutionarul ala o mie de lei? De ce nu?", a spus revolutionarul. Iliescu a precizat ca el a dat legile privind revolutionarii la finalul mandatului sau de presedinte si ca prevederi din aceste legi au fost eliminate de catre Guvernul Boc. "Boc a anulat aplicarea legii. Sorin Mester si actualul guvern cauta sa o reintroduca", a spus Iliescu.

In conditiile in care revolutionarii l-au apostrofat, reprosandu-i ca nu a facut nimic pentru ei si ca Guvernul Ponta, la patru luni de la preluarea mandatului, nu a rezolvat problemele lor, Iliescu le-a transmis ca ii lasa in pace. "E lipsa de respect elementar ce faceti voi. Daca nici eu nu v-am ajutat...Va las in pace. Daca nu vreti sa fiti rezonabili, va las in pace. Adio!", le-a spus Iliescu revolutionarilor, care au interpretat spusele sale ca pe o amenintare.

"Ce e asta? Ne amenintati?", i-au spus revolutionarii lui Iliescu, in timp ce acesta parasea spatiul destinat protestatarilor, indreptandu-se spre sediul central al PSD.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Ion Iliescu: Invitarea lui Maries sa vorbeasca in Parlament - o veritabila
Ion Iliescu: Invitarea lui Maries sa vorbeasca in Parlament - o veritabila "blasfemie"

Fostul sef al statului Ion Iliescu sustine ca invitarea lui Teodor Maries - "un impostor, care nu se stie prin ce imprejurari a ajuns in functia de presedinte al Asociatiei 21 Decembrie" - a constituit o veritabila "blasfemie"

Iliescu, nervos: Romanii nu stiu sa-si cinsteasca propria revolutie!
Iliescu, nervos: Romanii nu stiu sa-si cinsteasca propria revolutie!

Intr-un discurs pe care l-a sustinut astazi la Palatul Parlamentului, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a vorbit despre evenimentele din decembrie '89. Foarte nervos, el a declarat ca romanii nu stiu sa-si cinsteasca "propria revolutie".

Revolutionarii cer anularea a 2.000 de certificate de luptator
Revolutionarii cer anularea a 2.000 de certificate de luptator

Asociatia 21 Decembrie cere anularea certificatelor de luptator cu merite deosebite, primite de militarii din MApN sau de la Interne, pe motiv ca acestia nu ar fi ajutat la caderea regimului Ceausescu, ci dimpotriva. 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.