Vlad Voiculescu, după ce a fost prins fără mască: „Am greșit și toate criticile sunt justificate”

Dată publicare: 29-03-2021 16:15
Dată actualizare: 29-03-2021 16:26


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat luni, după ce jurnaliștii PRO TV l-au fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului.

Voiculescu a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără masca de protecție, timp în care a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

Potrivit unor recomandări ale Ministerului Sănătății privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), ”pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”


VIDEO PROTVPLUS.RO