Vlad Alexandrescu, USR: Anchetarea alegerilor de catre un condamnat penal pentru frauda electorala este un lucru grav

Ultima actualizare: 27-04-2017 07:01
Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat ca i se pare un lucru "foarte grav" ca alegerile prezidentiale din 2009 si referendumul din 2012 sa fie anchetate de Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru frauda electorala.

"Ideea in general de a rediscuta alegerile din 2009 si referendumul din 2012, mai recent, de catre cineva care este in cauza, condamnat penal pentru o frauda la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav.

Este un conflict de interese de fapt, intre functia de presedinte al partidului, in cazul lui Dragnea, si cel care cere aceasta audiere", a spus Vlad Alexandrescu, conform News.ro.

El s-a opus si ideii ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie audiata la comisie.

"Ar fi o premiera in aceasta situatie. Stiti ca magistratii sunt, de regula, audiati doar de alti magistrati. In cazul de fata, este o incercare de a controla independenta justitiei", a precizat senatorul.

USR a desemnat insa doi membri in aceasta comisie parlamentara, pe senatorii Mihai Gotiu si George-Edward Dirca, care spun ca acum studiaza regulamentul Comisiei, care va fi adoptat miercuri in plenul reunit, considerand ca exista elemente de neconstitutionalitate in ele.

Infiintarea comisiei parlamentare de ancheta asupra alegerilor prezidentiale din 2009 va fi discutata, marti, in comisiile juridice reunite, care vor trebui sa avizeze propunerea, a anuntat presedintele comisiei din Senat, Serban Nicolae.

Un vot final este asteptat miercuri, in plenul reunit.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Antena 3, ca nu exclude infiintarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte, la fel ca in cazul comisiei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO