Videanu: PDL propune stoparea privatizarii Oltchim. "E mostra de incompetenta a actualului Guvern"

Ultima actualizare: 27-10-2012 19:27
Adriean Videanu

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca PDL propune stoparea actualului proces de privatizare de la Oltchim.

In opinia lui, procesul de privtizare "este mostra de incompetenta a actualului Guvern", si demararea imediata a procedurilor pentru alte variante de privatizare.

"PDL vine cu doua solutii care ar trebui aplicate de maine: stoparea acestui proces de privatizare care este mostra de incompetenta a actualului Guvern si imediat demarate procedurile pentru urmatoarele variante de privatizare: unu - conversia creantelor AVAS si Electrica SA fata de Oltchim si vanzarea pachetului rezultat de actiuni in privatizare si doi - conversia in actiuni a tuturor creantelor societatilor cu capital majoritar de stat si vanzarea in privatizare a intregului pachet de actiuni rezultat", a precizat Videanu intr-o conferinta de presa.

El a criticat actiunea de la Oltchim, aratand ca strategia actuala de privatizare "este cea mai mare mostra de incompetenta profesionala", a Guvernului Ponta. In opinia lui Videanu, neconvertirea creantei in actiuni nu avantajeaza decat actionarul minoritar si dezavantajeaza statul roman.

"Daca se vand actiunile si creantele la preturi mici, cu discount, sunt avantajati investitorii si actionarii minoritari. Intreaga decizie luata de Guvernul Ponta, in a nu converti creantele AVAS in actiuni, dezavantejeaza statul roman. Solutia luata de Guvernul Ponta este solutia optima daca se doreste vanzarea la pret mic si eventual cu destinatie a actiunilor Oltchim", a apreciat Adriean Videanu.

In opinia liderului PDL, "lichidarea sau insolventa urmata de faliment sunt iminente daca nu se intervine de urgenta".

"Trebuie sa punem capat amatorismului in actul guvernamental", a spus Videanu, care a aratat ca cel mai important lucru este gasirea unei solutii pentru Oltchim si a mentionat faptul ca "clientii Oltchim-ului nu vor astepta o saptamana-doua".

Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro). Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru actiuni si creanta Electrica este oferita suma de 221,4 milioane lei. Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO