Victor Ponta nu mai vrea functii mari, pe viitor: "Voi candida probabil, in judetul Gorj, pentru functia de deputat"

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51
Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca ar putea sa candideze si anul viitor pentru un mandat de deputat in judetul Gorj, precizand insa ca NU intentioneaza sa ocupe si alte functii in viitorul apropiat.

"Voi candida probabil, alaturi de echipa cu care am fost tot timpul in ultimii 15 ani, in judetul Gorj, pentru functia de deputat, dar alte functii in stat, nu. Cred ca o perioada in care sa nu fiu in prima linie, in care sa invat si din lucrurile bune si din greselile mele, imi va prinde foarte bine", a declarat Ponta , conform Agerpres, care citeaza Antena 3.

El a adaugat ca va acorda mai mult timp familiei, alaturi de care nu a putut stat suficient in ultimii ani, din cauza activitatii politice si guvernamentale.

"Indiferent unde voi mai merge in alta parte sa lucrez, Romania este tara mea si aici vreau sa traiesc, obiectivul principal este sa recuperez o mica parte din timpul pe care nu l-am petrecut cu Irina si cu Andrei in anii acestia, si cu Daciana. Ei au avut cel mai mult de suferit in anii acestia de activitate politica in prima linie. Nu o sa pot sa recuperez tot, dar asa, macar in mica masura, sa recuperez ce am pierdut", a spus premierul.

In privinta planurilor pentru urmatorii ani, Ponta a afirmat ca isi doreste in primul rand sa-si dovedeasca nevinovatia in dosarul in care este cercetat de DNA.

"Doresc un singur lucru, in primul rand sa-mi dovedesc nevinovatia fata de acuzatiile care mi-au fost aduse si ma voi bate pentru asta (...). E foarte important pentru mine sa nu se spuna, 'da, acum opt ani nu stiu ce a facut, 50.000 de lei nu i-a platit'. Chiar i-am platit si chiar ma simt nevinovat si vreau sa-mi dovedesc nevinovatia. in al doilea rand, vreau sa vedem in 2017, 2018, daca poate va fi o guvernare mai buna, eu asa sper pentru Romania. Dar poate ca se va vedea ca nu-i asa usor sa guvernezi si de la criticat de pe margine la a trece pe teren e o mare diferenta. Iar in al treilea rand, imi doresc ca Romania sa fie o tara stabila si care sa se dezvolte in continuare", a mai spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat marti ca decizia de a demisiona din functia de presedinte al PSD a fost una necesara la acel moment, din care atat PSD cat si actul de guvernare au avut de castigat, si a subliniat ca nu exista mai multi poli de putere in partid, ci o singura echipa.

"Demisia din functia de presedinte al PSD a fost decizia mea, acum toata energia mea si experienta pe care o am pot sa mi-o folosesc pentru functia de prim-ministru. Partidul din care fac parte si pe care il reprezint are posibilitatea, prin noul presedinte, prin Liviu Dragnea, sa-si stabileasca un drum politic pentru la anul, fara sa stea tot timpul sa se uite la partea guvernamentala sau eu sa spun ca nu pot veni la sedintele de partid ca am treaba la guvern. Cred ca a fost o decizie necesara la acel moment si cred ca actul de guvernare, pe de o parte, are de castigat, si PSD are de castigat", a spus Ponta.

El a subliniat ca nu exista doi poli de putere in PSD.

"Este o echipa. Eu, cu Liviu Dragnea, din 2010 am fost in echipa la partid, din 2013 am fost in echipa la guvern - a fost vicepremier, a avut unul dintre cele mai importante portofolii. E vorba de doi cai care trag la aceeasi trasura si vrem sa o tragem in directia buna", a adaugat premierul.

Totdodata, Victor Ponta crede ca, la Congresul PSD nu se va decide iesirea de la guvernare si a precizat ca, in opinia sa, dupa 2016, actuala coalitie de guvernare are sanse sa ramana la putere.

"Nu cred ca, la Congres, PSD va decide iesirea de la guvernare. Erau foarte multe asteptari in zona opozitiei, in primul rand ca procurorii or sa dea jos guvernul si vin ei la guvernare. Dupa aceasta, a fost ca PSD pleaca asa, de la guvernare. Eu sunt convins ca nu doar PSD, ci si UNPR, ALDE sunt partide responsabile. Eu cred ca vor sprijini guvernul si mai cred un lucru: atunci cand oamenii vor gandi si vor spune 'ce au facut astia care sunt acum pentru noi si ce au facut aceia care au fost in 2010, 2011 si vor sa vina din nou', eu cred ca aceasta coalitie de guvernare poate o sa continue si dupa 2016 si ar fi un lucru bun pentru Romania", a precizat Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO