Victor Ponta: Am semnat documentul lui Basescu de la Bruxelles, de colaborare interinstitutionala

Ultima actualizare: 21-12-2012 06:58
Traian Basescu, Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca documentul inmanat, saptamana trecuta, de presedintele Traian Basescu liderilor UE a fost semnat atat de seful statului, dar si de el, in calitate de prim-ministru.

El sustine ca documentul viza colaborarea institutionala Presedintie-Guvern, cu asigurari de respectare a Constitutiei. Ponta a precizat ca acesta a fost semnat miercuri seara, la intrevederea informala cu seful statului, inaintea Consiliului European.

"Nu e de coabitare, ca eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstitutionala. Documentul a fost dat domnului Schulz si domnului Francois Hollande, pentru ca sunt din familia mea politica. Nu e nimic din lucrurile spectaculoase, cum ca nu o sa-l mai suspendam pe Basescu sau sa facem Parlamentul de 300 de oameni. Din punctul meu de vedere, cand e de acord si presedintele, il dam si publicitatii. Nu e absolut nimic, decat ca o sa respectam statul de drept, ca o sa respectam independenta justitiei si lucruri absolut nomale", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza RTV.

El a confirmat ca documentul a fost semnat in prezenta liderului PNL, Crin Antonescu, si a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca a participat miercuri seara la o intalnire informala cu seful statului, Traian Basescu, el precizand ca subiectul de discutie a privit modul in care se va proceda in continuare si desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

"Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a targuit nimic in schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni in numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis", a spus Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a spus ca le-a dat liderilor europeni, printre care presedintele CE, Jose Manuel Barroso, presedintele PE, Martin Schulz, si presedintele Frantei, Francois Hollande, un document "in interesul Romaniei", fara a preciza insa ce contine acesta.

Basescu a fost intrebat de jurnalisti despre faptul ca in imaginile de la fotografia de familie a Consiliului European a fost vazut dandu-i un document presedintelui PE, Martin Schulz, el raspunzand ca a fost dorinta sa sa se vada acest lucru.

"Cum credeti ca eu ma duceam la fotografia de familie cu un document fara sa vreau ca acest lucru sa se vada? Daca vroiam sa nu se vada, i-l dadeam lui Martin Schulz in Consiliu", a afirmat Basescu, refuzand insa sa precizeze ce contine documentul.

Basescu a mentionat doar ca acelasi document l-a transmis si lui Barroso si Hollande, dar si altor lideri europeni, si ca era "in interesul Romaniei" ca acel document sa ajunga la acestia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO