Kelemen Hunor: UDMR va vota impotriva investirii noului Cabinet Ponta

Ultima actualizare: 20-12-2012 07:12
Kelemen Hunor

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, ca Uniunea va vota impotriva investirii noului Cabinet Ponta, Kelemen aratand totodata ca este pentru prima data cand ceea ce s-a stabilit a fost intors in discutii dupa cateva zile.

"Se formeaza un guvern format doar din USL, UDMR nu va face parte din Guvern. Vom intra in opozitie constructiva si sigur ca pe parcursul lunilor si anilor vom discuta, vom dialoga, vom analiza toate proiectele care privesc educatie, cultura, modificarea Constitutiei, modificarea regiunilor de dezvoltare. (...) Nu am putut sa trecem peste decizia luata de PNL", a declarat presedintele UDMR.

Kelemen Hunor a fost intrebat daca este dezamagit de decizia privind UDMR. "Dupa 23 de ani se intampla prima data ca ceva ce am discutat acum cateva zile se reia in discutii si nu este un lucru foarte placut, dar nu sunt dezamagit", a replicat liderul UDMR.

El a mai mentionat ca reprezentarea la nivelul structurilor descentralizate, despre care a facut vorbire Victor Ponta, este si in prezent chiar daca Uniunea se afla in opozitie. Liderul UDMR a precizat ca parlamentarii Uniunii nu vor vota impotriva Guvernului USL in Parlament la momentul investirii.

"Daca ar fi vorba doar de premier, cu mare placere, in aceste conditii nu cred ca este cazul ca au oricum numarul de voturi necesare pentru investirea Guvernului", a sustinut liderul Uniunii. Kelemen Hunor a mai fost intrebat daca i-au fost invocate motive plauzibile pentru care UDMR sa nu faca parte din viitorul Guvern.

"Din punctul meu de vedere, nu. Din punctul meu de vedere singurul argument rational era si este ca daca am inceput o constructie impreuna acum 20 de ani pe care am facut-o cu un efort urias din toate partile, atunci trebuia sa continuam sa mergem pe acest drum, fiindca pana la urma echilibrul in societatea romaneasca, reprezentarea in toate structurile a unei comunitati de 1, 4 milioane de oameni este un lucru important pentru Romania", a mai precizat presedintele UDMR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO