Victor Ponta: M-am uitat pe inregistrare, e clar ca nu i-am zis "fă" ministrului Pana, dar nu mai conteaza

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10

La inceputul sedintei de guvern de miercuri, seful Executivului a precizat ca s-a uitat special pe inregistrarea video a vizitei de marti si a ajuns la concluzia ca nu a fost deplasata cu doamna Pana.

Victor Ponta: "Am vazut astazi (n.r. miercuri) ca m-am adresat injurios la adresa doamnei ministru Pana. M-am uitat si eu pe inregistrare si e clar ca nu zic asa, dar nu mai conteaza. Nu folosesc termenul fă."

Ministrul Doina Pana sustine ca nu l-a auzit niciodata pe premier adresandu-se cuiva cu apelativul "fă".

Doina Pana, ministrul Apelor: "In vocabularul premierului Victor Ponta, eu acest cuvant nu l-am auzit niciodata, in niciun context. Foloseste ca un apelativ prietenesc "Mai Liviule", "Mai Doina", dar in niciun caz ce s-a relatat in presa. Daca ascultati cu atentie, o sa imi dati dreptate. Repet, nu exista in vocabularul premierului acest cuvant."
 

Discutia dintre Ponta si Doina Pana

Desi apa nu era prea mare, Victor Ponta si Liviu Dragnea au pornit-o prin sat intr-o barca pneumatica, trasa de pompieri incaltati cu cizme de cauciuc. Alaturi de cei doi a fost si ministrul Apelor, Doina Pana, care nu parea tocmai pregatita pentru o vizita pe teren.

Ponta: "Tu ce faci, fă, Doina aici? Aveai tu chef de niste inundatii?

Doina Pana: "Pai nu aveam chef, dar...".

A doua zi, dupa aparitia in presa a acestor inregistrari, premierul Victor Ponta a declarat ca a verificat inregistrarea discutiei avute cu ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, (marti, la Beiu) si ca este clar ca nu i s-a adresat acesteia cu termenul de "fa".

"Dumneavoastra, multa rabdare si mult calm. Am vazut astazi ca m-am adresat injurios la adresa doamnei ministru Pana. Nici nu bausem whiskey, nici nu veneam de pe vapor. Nu folosesc termenul de «fa», m-am uitat pe inregistrare si e clar ca nu am zis asa, dar nu conteaza, conteaza ca, orice vom face, unii o sa ne injure. Important este sa faceti lucruri, sunteti ministri, trebuie sa va faceti datoria si sa nu plecati urechea la cei care ne injura ca facem", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Dragnea si Ponta, cu barca prin Teleorman

"Doamna, hai sa nu moara si capra vecinului !", i-a spus Dragnea unei femei care spunea ca, prin construirea unui dig la Beiu, vor fi inundate alte case.

El a admis ca digul trebuia construit mai demult, in anii anteriori, Ponta adaugand: "Asa este romanul, dupa prima greseala nu invata, trebuie sa vina si a doua".

Localnicii au mai reclamat faptul ca traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidatiile produse de masini le-au stricat casele.

"Ne-a terminat casele. Aceasta sosea nu este omologata pentru trafic greu", au afirmat acestia, Dragnea raspunzandu-le ca nu este deviat traficul greu, ci ca "este o restrictie de tonaj care, din pacate, nu este respectata".

Ponta i-a asigurat ca in aceasta saptamana il va trimite pe "seful de la Drumuri" pentru a rezolva problema.

Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig si alte lucrari hidrotehnice de sistematizare a raurilor Vedea si Teleormanul, proiectul urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii august, au anuntat premierul Ponta si vicepremierul Dragnea, aflati in statul Beiu din Teleorman.

Cei doi au ajuns marti dimineata la Beiu si s-au urcat intr-o barca pneumatica pentru a vizita mai multe zone inundate.

Ponta, dupa ce un satean din Beiu i l-a reclamat pe un director de la Ape: "Ia, ca il verific acum!"

Un localnic din satul Beiu (Teleorman) i-a spus premierul Victor Ponta ca "un director" din cadrul directiei judetene de ape, responsabil si cu localitatea sa, nu isi indeplineste atributiile, seful Guvernului asigurandu-l ca il va "verifica" pe director si ca acesta va fi demis daca este vinovat.

Sateanul i-a spus lui Ponta ca persoana respectiva "sta de 35 ani numai acasa" desi ocupa postul de director, Ponta raspunzandu-i: "De 35 de ani este director ? Asta care raspunde de aici? Ia, ca il verific acum si poate il lasam de tot acasa. Acum, cand merg la prefectura, il verific. Il 'promovam' acasa. Mai dam pe unul afara, ca, daca nu dam afara, nu inteleg".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO