Viceprimarul Aurelian Bădulescu a făcut gesturi obscene și a lansat insulte: ”Criminală”


Ultimul update: Miercuri 29 Ianuarie 2020 14:46
Data publicarii: Miercuri 29 Ianuarie 2020 14:03
Categorie: Stiri Politice
Aurelian Bădulescu

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a arătat, miercuri, gesturi obscene către consilierii USR care s-au opus unui proiect referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare unor medici.

De asemenea, potrivit News.ro, pe consiliera USR Ana Ciceală, Bădulescu a numit-o ”criminală”.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a aflat, miercuri, un proiect care vizează acordarea titlului de cetăţean de onoare medicilor Monica Desiree Dragomir, Institutul Oncologic; Ioana Marina Grinţescu, Spitalul Clinic de Urgenţă; Cătălin Cîrtoveanu, Spitalul Marie Curie; Narcis Copcă, managerul Spitalului Sf. Maria; Vlad Anton Iliescu, Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu; Irinel Popescu, Insitutul Clinic Fundeni; Cristian Ioan Stoica, Spitalul Foişor; Igor Tudorache, şeful programului de transplant pulmonar şi cardio-pulmonar în Departamentul de chirurgie cardiacă, toracică şi vasculară al Universităţii de Medicină din Hanovra, Germania.

Prezenţa medicului Narcis Copcă pe listă a generat opoziţia consilierilor USR. Ana Ciceală a vorbit despre problemele din sistemul medical şi a afirmat că acordarea titlului unor persoane ca Narcis Copcă nu îşi are rostul.

Astfel, viceprimarul Aurelian Bădulescu a numit-o ”criminală” şi a arătat semne obscene către consilierii USR.

Cu toate acestea, el susține că gestul nu a fost pentru Ana Ciceală. Într-o declarație acordată corespondentului Pro TV Vitalie Cojocari, Aurelian Bădulescu a explicat că totul a pornit de la o discuție cu un alt consilier general, un consilier de la PSD, care l-ar fi întrebat dacă este de acord cu o altă temă, un alt proiect, iar viceprimarul Aurelian Bădulescu i-ar fi arătat degetul, ceea ce ar fi însemnat, potrivit explicației sale, ”NU în acel context”.

Narcis Copcă este managerul Spitalului Clinic Sf. Maria din Capitală. În perioada 2016 - 2017, Vlad Voiculescu, la acea vreme ministru al Sănătăţii, a avut îndelungi dispute, atât cu primarul Gabriela Firea, cât şi cu medicul Narcis Copcă, pe tema activităţii de transplant de la unitatea medicală.

Duminică, Firea l-a elogiat pe Copcă în contextul anunţului vizând al 52-lea transplant hepatic realizat la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, vorbind despre profesionalismul echipelor coordonate de Agenţia Naţională de Transplant, care diminuează efectele ”campaniilor de denigrare” promovate de ”unele ONG-uri”, care au avut ca scop ”obţinerea de foloase necuvenite prin transferul pacienţilor români în străinătate”.

În prezent, Firea şi Voiculescu sunt competitori în cursa pentru Primăria Capitalei.

Sursa: Pro TV News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO