Dupa ce a fost acuzata de plagiat, Andreea Paul a depus cerere de verificare a doctoratului

Andreea Paul Vass

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a anuntat ca a depus luni dimineata la Registratura ASE cererea de a-i fi verificata lucrarea de doctorat de Comisia de etica si a aratat ca "va apara demnitatea umana si profesionala, daca este cazul in justitie".

Andreea Paul a precizat ca asteapta de la Comisia de etica "sa spuna adevarul".

"M-am tinut de promisiune si am depus cererea la 10 fara un sfert", a precizat Andreea Paul.

Intrebata daca a vorbit cu cei din Comisia de etica, aceasta a aratat ca nu se va amesteca cu absolut nimic in desfasurarea analizei Comisiei de Etica.

"Nu am sa imixtionez cu absolut nimic buna desfasurare a analizei in interiorul comisiei de etica", a precizat Andreea Paul.

Citește și
Victor Ponta
PSD publica "elemente" care ar certifica natura politica a deciziei in cazul "Ponta a plagiat"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ea a fost intrebata ce va face in cazul in care comisia va da verdict de plagiat pentru teza sa de doctorat.

"Voi apara demnitatea umana si profesionala, daca este cazul in justitie, daca nu, simplu, daca raspunsul va fi cum il astept eu, nu vom avea o astfel de problema", a precizat Andreea Paul.

Ea a evitat sa faca alte precizari aratand ca nu trebuie pus carul inaintea boilor si ca ar aprecia foarte mult daca ziaristii i-ar da ragazul necesar sa nu mai ia pozitie publica pana la o decizie a Comisiei de etica.

"Haideti sa nu putem carul inaintea boilor. Haideti sa asteptam decizia Comisie de etica si chiar as aprecia foarte tare daca mi-ati permite ragazul necesar sa nu mai iau pozitie publica tocmai din aceeasi demnitate pe care am invocat-o anterior si asteptam decizia Comisiei de etica", a adaugat Andreea Paul.

Ea a facut aceste precizari inaintea sedintei BPN al PDL.

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, duminica, raspunzand unor acuzatii aparute in presa, ca teza sa de doctorat nu este plagiata si ca nu are nicio emotie sa o supuna analizei comisiei de etica.

Vicepresedintele PDL, care detine titlu de doctor in economie, a spus ca nu are nicio emotie sa supuna analizei comisiei de etica lucrarea sa de doctorat, pentru a se arata adevarul.

"Teza mea de doctorat nu este plagiata. Teza mea de doctorat este scrisa de propria mea persoana, in urma a sapte ani de cercetare. Teza mea de doctorat are un element de originalitate care ma face sa fiu foarte mandra de aceasta teza si care l-a determinat si pe coordonatorul meu de doctorat sa-mi declare acum cateva saptamani ca a ramas cea mai buna teza pe care a coordonat-o vreme de ani buni de zile", a adaugat ea.

Andreea Paul a aratat ca in aceasta lucrare a facut publice rezultatele unui studiu amplu in care a demascat pentru prima data un cartel existent pe piata romaneasca a insulinei.

Ea a mentionat ca isi doreste sa se autosesizeze comisia de etica in cazul tezei sale de doctorat. "Sper sa se autosesizeze, daca nu, o voi duce eu personal. Nu am nicio emotie sa imi supun aceasta teza de doctorat analizei, ea este facuta de mine, nu de catre altcineva", a precizat ea.

Potrivit afirmatiilor sale, foarte multe elemente din teza sa de doctorat au fost anterior publicate fie in revista de profil a Consiliului Concurentei, fie in presa economica de specialitate ori in alte publicatii.

Vicepresedintele PDL a spus ca a citat literatura de specialitate pe care a folosit-o si din care a preluat ideile cele mai valoroase.

"Nimeni nu spune ca o teza de doctorat este originala de la a la z. Elementele pe care le-am preluat sunt citate corect si in subsolul paginii si in bibliografie", a precizat Paul.

"Ghilimelele nu prea se folosesc in domeniul economic si cred ca in multe alte lucrari daca ele sunt parafrazate, dar ai obligatia sa faci referire la autor, iar acele referiri le-am facut", a spus ea, raspunzand unei intrebari.

Declaratiile sale vin dupa ce un ziar central a scris ca cere Comisei de etica a Ministerului Educatiei sa analizeze lucrarea de doctorat a Andreei Paul, la sesizarea unui cititor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Victor Ponta:
Victor Ponta: "Nu renunt la titlul de doctor. Decizia consiliului a fost o executie mafiota"

Premierul Victor Ponta sustine ca membrii Consiliului care au stabilit ca teza sa de doctorat reprezinta un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o "executie mafiota", fara sa fi studiat vreodata o astfel de lucrare.

PSD publica
PSD publica "elemente" care ar certifica natura politica a deciziei in cazul "Ponta a plagiat"

PSD a dat publicitatii, sambata, "elemente" despre unii dintre membrii CNATDCU, care, in opinia social-democratilor, certifica natura politica a actiunii Consiliului in legatura cu premierul Victor Ponta.

Reuters:
Reuters: "Acuzatiile de plagiat sporesc presiunile pentru demisia lui Ponta". AFP da trei exemple

O comisie de experti a confirmat acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, scrie Agentia France-Presse, notand ca alti doi lideri europeni au demisionat din cauza unor situatii similare.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.