Vicepresedintele ALDE Catalin Beciu, care a scris despre protestatarii "cretini" si manifestatia "nazista": Imi depun demisia

Catalin Beciu

Vicepresedintele ALDE Catalin Beciu, care a provocat un val de furie pe retelele de socializare online dupa ce a scris pe Facebook ca manifestatia din Piata Victoriei este "nazista", iar protestatarii sunt "cretini", a anuntat ca isi depune demisia.

"Inca ceva... Ca sa nu mai fie discutii, pana la protest imi voi depune demisia din partid. Adica, acum." - a scris Beciu pe Facebook, fara sa precizeze despre ce "protest" este vorba.

Recent, el a anuntat ca s-a autosuspendat, fara a preciza daca doar din functia de vicepresedintel ALDE sau si din calitatea de membru de partid, potrivit News.ro.

Vicepresedintele ALDE Gratiela Gavrilescu a precizat ca acesta s-a suspendat din functia de vicepresedinte al partidului.

Beciu a sters si postarea in care afirma ca protestul care a avut loc, miercuri seara, in Bucuresti, fata de intentia Guvernului de a adopta ordonanta privind gratierea, reprezinta ”prima manifestatie nazista din ultimii 70 de ani din Romania”.

Citește și
remus borza agerpres
Deputat ALDE: "Convulsiile sociale din strada imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera razboi civil"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ulterior anuntului privind stergerea postarii, el a facut un nou comentariu dupa ce, joi seara, au avut loc noi proteste, intreband de ce sa mearga la puscarie, cum cer manifestantii, de ce este amenintat liderul unui partid si de ce doar cei care sunt in strada au dreptul de a jigni.

"Am sters postarea care a facut cariera pe Facebook. Nu pe sest, ci pe fata. De ce? Simplu: ca sa nu mai fie invadate listele prietenilor", explica Beciu.

O ora mai tarziu, a postat imagini de la protestele care au avut loc si joi seara in cateva orase, comentand:

"Exact ca ieri...De data asta, insa, nu mai comentez, ci intreb. De ce sa merg la puscarie, cum striga cetatenii din imagini? N-am furat nimic. Pai, atunci de ce spun oamenii astia ca fur, si eu, la gramada? De ce il ameninta pe liderul unui partid?De ce au doar ei dreptul de a jigni? Si, in general, de ce? Renunt la raspunsuri. Si la subiect...".

In postarea initiala, care a provocat reactii pe retelele de socializare, Beciu spunea:

”Ieri a avut loc prima manifestatie nazista, din ultimii saptezeci de ani, in Romania. Au iesit niste cretini care vor tortura in locul privarii de libertate si lagare de exterminare in locul inchisorii”, a scris vicepresedintele ALDE.

El a afirmat ca participantii ii provoaca repulsie si i-a caracterizat drept ”animale”.

”Mai vor si incalcarea Constitutiei, care garanteaza dreptul la demnitate si la tratament uman. Animalelor, mi-e scarba de voi. De toti aia care ati fost pe strada, aseara. Atat de scarba incat as iesi impotriva voastra, tot acolo, in strada. Doar ca vreau sa fiu sigur ca pot sa respect Constitutia, care va garanteaza dreptul la viata... Astazi, nu sunt sigur. Fac spume cand vad nazisti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Mictiunedi si, in general, jos cretinii si nazistii!”, a afirmat Catalin Beciu.

Acesta a completat mesajul, dupa postarea sa pe reteaua de socializare: ”A, stiu ca limbajul nu-i politic. Si? Sunt om de afaceri.”

Catalin Beciu a fost secretar de stat, in anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Tariceanu, enervat de intrebarile jurnalistilor despre protestatari:
Tariceanu, enervat de intrebarile jurnalistilor despre protestatari: "Cine, ce inseamna oamenii? Sunteti delegati de cineva?"

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost deranjat, luni, de intrebarile presei pe tema solicitarilor protestatarilor privind Codurile penale.

Deputat ALDE:
Deputat ALDE: "Convulsiile sociale din strada imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera razboi civil"

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminica, in Parlament, in timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, ca discutiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din strada afecteaza cresterea economica a tarii si pot duce la scaderea PIB-ului

Vicepresedinte ALDE, despre protestul fata de Legea Gratierii:
Vicepresedinte ALDE, despre protestul fata de Legea Gratierii: "Prima manifestatie nazista. Au iesit niste cretini"

Vicepresedintele ALDE Catalin Beciu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei si unul dintre fondatorii partidului, scrie pe Facebook, despre protestele fata de Legea gratierii, ca au fost o "manifestatie nazista", iar protestatarii - "cretini".

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.