Liviu Dragnea si-a prezentat demisia in BPN al PSD. Decizia se ia miercuri, in Comitetul Executiv al partidului

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea si-a prezentat demisia din functia de presedinte executiv al PSD, luni, in sedinta Biroului Permanent National.

Saptamana a inceput in forta, la PSD. Fostul vicepremier Liviu Dragnea a vrut sa se retraga din toate functiile, dupa ce a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, insa colegii nu vor sa il lase sa plece.

Dragnea a insistat: "Demnitatea e mai importanta decat functia", a spus el, inainte de a intra la sedinta. La discutii, nici n-a apucat sa deschida gura. "Colegul nostru nu este corupt si nu are de ce sa-si dea demisia", au spus membrii din conducere si au amanat intreaga poveste pentru miercuri.

Liviu Dragnea, presedinte executiv PSD: "Pentru mine, demnitatea e mai importanta decat orice functie."

Este mesajul cu care numarul doi in PSD a mers astazi in fata colegilor La sedinta, a spus doar ca vrea sa isi dea demisia. Nu este cazul, i-au raspuns pe aceeasi voce, mai toti liderii din partid.

Citește și
Liviu Dragnea - AGERPRES
Dragnea: "Demisia mea e un gest de demnitate, imi sustin in continuare nevinovatia." Inlocuitorul pregatit de Ponta
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Olguta Vasilescu, vicepresedinte PSD: "I-am spus cu totii lui Liviu Dragnea ca nu suntem de acord sa discutam despre o eventuala autosuspendare sau demisie. Liviu Dragnea a dat dovada de mare demnitate pentru ca si-a dat demisia din functie."

Paul Stanescu, vicepresedinte PSD: "Si-a depus demisia si noi nu am fost de acord. Domnul Dragnea e un om de onoare, cu demnitate, asa cum il stiti."

Nici seful sau pe linie ierarhica, premierul Ponta, nu i-a acceptat demisia. Asta desi, la ultimul consiliu national, in luna martie, social-democratii au adoptat o rezolutie prin care orice membru cu probleme in justitie trebuie sa faca pasul inapoi.

Victor Ponta, presedinte PSD: "Absolut toti nu au fost de acord cu demisia domnului Dragnea. Dumneavoastra cred ca stiti sa cititi limba romana si stiti ca decizia Consiliului National se referea la fapte de coruptie."

Dragnea este victima propriilor decizii, a spus liderul PSD de la Vrancea.

Marian Oprisan, vicepresedinte PSD: "Cand eu am spus ca nu trebuie incalcate principii, unii colegi ai mei nu au fost de acord. Iata consecinta, este vorba despre principiul de nevinovatie."

Iar la finalul discutiilor, Dragnea a anuntat ca se mai gandeste.

Liviu Dragnea: "Nu ma simt foarte confortabil, eu sunt un om hotarat, un om decis, un om care nu ezita, dar trebuie sa recunosc ca toate aceste manifestari m-au pus pe ganduri."

Comitetul Executiv National al partidului va lua o decizie miercuri

"Am avut o discutie cu colegii mei din BPN. Absolut toti n-au fost de acord cu demisia d-lui Dragnea si atunci mergem miercuri si ne intalnim in forul mai mare, in Comitetul Executiv National, sa vedem exact ce avem de facut, pentru ca e o situatie extrem de importanta. Suntem sanctionati tot PSD-ul pentru ca l-am suspendat pe Basescu si pentru referendumul din 2012. Cei de la PNL, in stilul lor obisnuit, s-au fofilat si nu mai stiu nimic de Basescu si de Referendumul 2012 si vreau sa discutam cu totii ce masuri avem de luat", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat ca Liviu Dragnea si-a dat demisia din functia de presedinte executiv al PSD. "Liviu Dragnea si-a prezentat demisia si tot BPN-ul a spus ca... Ma rog, am fost PSD cu PNL care l-am suspendate pe Basescu, acuma PNL-ul s-a fofilat, a scapat. Doar nu l-a suspendat Dragnea singur pe Basescu", a adaugat Ponta.

Intrebat despre decizia Consiliului National din martie, referitoare la faptul ca social-democratii care au probleme cu justitia isi pierd functia, Victor Ponta a reamintit ca aceasta se refera la cei condamnati pentru coruptie. "Cred ca dvs. stiti sa cititi in limba romana si cred ca stiti ca acea decizie se refera la fapte de coruptie", a spus presedintele PSD.

La randul sau, Liviu Dragnea a declarat ca si-a depus mandatul la Biroul Permanent al partidului.

"Imi mentin decizia. Mandatul meu a fost depus. Absolut toti colegii mei au respins aceasta idee si au decis sa duca aceatsa discutie la Comitetul Executiv, miercuri. Eu am spus ca imi depun mandatul. Am facut-o. Pe de alta parte, normal ca ma gandesc, pentru ca sunt un om ca si voi, care gandeste.

Este o atitudine care ma bucura, pentru ca dupa atatia ani de munca pentru acest partid, sa vezi ca ai atata sustinere este important. Ce va pot spune, ca nu ma simt foarte confortabil cu atata presiune. Sunt un om hotarat, un om decis, care nu ezita."

Organizatiile judetene il roaga pe Dragnea sa nu demisioneze

"Asa cum am mai spus in permanenta, ma consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instantei de astazi si i-am prezentat prim-ministrului demisia din functia de ministru al Dezvoltarii. De asemenea, l-am informat ca luni va fi pe masa Biroului Permanent National mandatul meu de presedinte executiv." spunea Dragnea la sfarsitul saptamanii trecute.

Cu toate acestea, in cele doua zile de weekend care au trecut dupa demisia de la Ministerul Dezvoltarii, mass-media a fost "bombardata" cu comunicate de presa de la liderii PSD din tara, care si-au aratat sustinerea fata de Liviu Dragnea - el fiind "rugat" sa nu renunte la functia de presedinte executive al PSD. Este vorba despre organizatiile judetele ale Partidului Social Democrat din Iasi, Dambovita, Mehedinti, Dolj, Olt, Giurgiu, Arad, Hunedoara si Botosani.

Fara sa dea semne ca ar intentiona sa respecte ceea ce promitea in ianuarie 2015 - ca membrii partidului care au probleme cu legea trebuie sa plece - liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminica, ca partidul nu este el, iar conducerea Partidului Social Democrat va decide daca Liviu Dragnea va ramane in functia de presedinte executiv al formatiunii.

Liviu Dragnea a spus si el, tot duminica, faptul ca demisia sa din functia de presedinte executiv al PSD poate sa puna partidul intr-o situatie delicata intr-un an preelectoral, cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor. "Nu este usor. Trebuie sa recunosc ca, incepand de vineri seara, noaptea, ieri toata ziua, astazi toata ziua, majoritatea - cred ca toate organizatiile judetene - au transmis comunicate, rezolutii, solicitari, dincolo de telefoane directe si sms-uri, cred ca i-au trimis si lui Victor Ponta, ca maine sa nu demisionez din functia de presedinte executiv. Demisia mea din functia de presedinte executiv, intr-adevar, poate sa puna partidul intr-o situatie delicata, intr-un an preelectoral cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor, cand partidul trebuie restructurat si recalibrat si remotivat si reorganizat, pentru a se pune in pregatirea de campanie", a precizat Dragnea, conform Agerpres, care citeaza Antena 3, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

El a adaugat ca luni mandatul sau este "pe masa BPN", cu decizia pe care a anuntat-o, aceea de a demisiona din functia de presedinte executiv al partidului. "Eu le multumesc, imi este foarte greu sa renunt la ceea ce am facut. Maine, mandatul meu este pe masa Biroului Permanent National, eu maine intru in sedinta BPN cu decizia pe care am anuntat-o. Vom discuta si daca reusim sa gasim impreuna un mod prin care eu pot ajuta in continuare partidul, daca vom reusi maine sa gasim o formula prin care eu sa sprijin in continuare partidul, sa ma implic in continuare in munca de partid, cu draga inima", a afirmat Dragnea.

El a mai spus ca nu se poate gandi la ceea ce se va intampla peste un an, pentru ca acum este foarte afectat de decizia instantei. "Nu ma pot gandi la ceea ce s-a intamplat peste un an, sunt foarte afectat si frustrat de aceasta decizie, ma consider nevinovat, pentru ca nu stiu sa fi facut ceva", a concluzionat Dragnea.

Dragnea sustine ca fratele sau a murit din cauza dosarului Referendumul

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a spus ca "este o mare nedreptate" condamnarea sa la un an de inchisoare cu suspendare si ca fratele sau a murit din cauza acestui dosar. "E o mare nedreptate. Am doua regrete uriase. (...) Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea e aproape distrusa. Simt o mare nedreptate pentru ca, desi am spus ca respect decizia instantei, eu nu sunt vinovat. (...) Ce legatura am eu cu oamenii din sectia de vot din Gorj sau din Olt", a spus Liviu Dragnea.

El a mai sustinut ca i se pare "un precedent periculos" faptul ca prezenta la vot poate fi considerata folos necuvenit nepatrimonial.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", cu un termen de incercare de trei ani.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Filiala PSD Dolj ii cere lui Victor Ponta sa nu accepte demisia lui Liviu Dragnea: Singura lui vina este ca a condus campania
Filiala PSD Dolj ii cere lui Victor Ponta sa nu accepte demisia lui Liviu Dragnea: Singura lui vina este ca a condus campania

Organizatia PSD Dolj i-a solicitat lui Victor Ponta, presedintele partidului, si Biroului Permanent National sa nu accepte depunerea de mandat a presedintelui executiv Liviu Dragnea.

Dragnea:
Dragnea: "Demisia mea e un gest de demnitate, imi sustin in continuare nevinovatia." Inlocuitorul pregatit de Ponta

Ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Targu-Jiu, ca demisia sa din functia detinuta reprezinta un gest de demnitate, subliniind ca isi sustine in continuare cu tarie nevinovatia.

Victor Ponta: Condamnarea lui Dragnea este ca o condamnare a tuturor celor care l-au suspendat pe Basescu
Victor Ponta: Condamnarea lui Dragnea este ca o condamnare a tuturor celor care l-au suspendat pe Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Targu-Jiu, ca, in opinia sa, condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul Referendumul reprezinta o condamnare a tuturor celor care au sustinut suspendarea lui Traian Basescu in anul 2012.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.