Victor Ponta vrea sa schimbe statutul PSD-ului: Membrii partidului care au probleme cu legea trebuie sa plece

26-01-2015 18:52

Membrii PSD cu probleme penale trebuie sa isi caute un alt partid sau, daca nu le convine, un alt lider. Este mesajul lui Victor Ponta catre toti colegii sai care sunt anchetati sau arestati.

Considerand ca astfel se va curata imaginea partidului, liderii social-democratilor vor sa modifice statutul partidului si sa ii excluda pe cei cu dosare penale. "In Romania, exista si prezumtia de nevinovatie", au comentat unii dintre cei vizati.

Liderul PSD a anuntat, luni, ca va modifica statului formatiunii astfel incat toti membrii de partid, cu functii sau fara, sa isi dea demisia din PSD in momentul in care au de dat explicatii in fata legii. Daca aceasta modificare nu se adopta, Ponta spune ca isi da demisia.

"Trebuie sa avem trecut in statut foarte clar ce se intampla cu functia politica si publica in functie de diverse faze ale procesului penal. Daca colegii mei considera ca nu e bine, atunci trebuie sa isi gaseasca un alt lider", a spus Victor Ponta.

Seful PSD nu a clarificat insa daca pasul inapoi trebuie sa-l faca doar colegii sai arestati, ci si cei care sunt cercetati in stare de libertate. Ideea sa este sustinuta, insa, si de alti colegi apropiati.

"Cel care are probleme cu Justitia este autosuspendat din partid si nu mai va candida la vreo functie pana cand nu se rezolva problemele. Adica, sa nu ne pacalim ca eu ma autosuspend si in 2016 vin din nou sa candidez", a spus Valeriu Zgonea, presedinte Camerei Deputatilor.

Printr-un articol din statutul unui partid nu poate fi modificata Constitutia, in care exista, deocamdata, prezumtia de nevinovatie, au comentat surse din PSD. Din fata sediului DNA, si Marian Oprisan, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, spunea ca reforma din PSD nu trebuie sa loveasca doar primarii sau presedintii de consilii.

"Coruptia nu poate fi dovedita decat printr-o hotarare definitiva si irevocabila", a spus Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea.

In PSD, mai au probleme cu justitia si Liviu Dragnea, trimis in judecata in dosarul Referendumului, Radu Mazare, anchetat in mai multe dosare de coruptie, si colegul sau Nicusor Constantinescu, dar si cativa fost presedinti de consilii judetene, cum ar fi Adrian Duicu de la Mehedinti, Mircea Cosma din Prahova, Gheorge Bunea Stancu din Braila si multi altii.

Social-democratii se vor intalni la sfarsitul saptamanii pentru a discuta si alte propuneri de reformare a PSD.


VIDEO PROTVPLUS.RO