Ţuţuianu: Scrisoarea privind demisia lui Dragnea - un semnal de alarmă şi un apel public către toţi colegii

×
Codul embed a fost copiat

Scrisoarea semnată de trei lideri ai PSD prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea reprezintă un semnal de alarmă şi un apel public către toţi colegii de partid, a declarat senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu - unul din semnatarii apelului.

"Este o scrisoare în care am încercat printr-o modalitate succintă să facem o analiză a situaţiei actuale a PSD şi am propus un număr de măsuri pe care trebuie să le luăm în perioada următoare.

Cred că foarte important este să avem în vedere interesele României şi, foarte important pentru noi, ca membri ai PSD, este să avem în vedere interesele partidului şi să-i dăm nu doar o situaţie de prezent, ci mai ales să ne gândim la viitor.

Am meditat mult, textul pe care l-am prezentat este un text convenit cu toţi semnatarii acestei scrisori, el a comportat mai multe discuţii. (...) Noi suntem membri ai PSD, vom continua să ne exprimăm în forurile statutare ale PSD (...).

Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toţi parlamentarii PSD, la toţi liderii de filiale, la preşedinţii de CJ, la primarii partidului, consilieri locali, consilieri judeţeni să ni se alăture în acest demers", a declarat Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD, la Parlament, potrivit Agerpres.

Citește și
Gabriela Firea, Liviu Dragnea
Textul complet al scrisorii prin care 3 lideri PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

El a menţionat că scrisoarea va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri şi a explicat că cei trei semnatari şi-au asumat un text cu care mulţi alţi colegi sunt de acord.

"Aşa am decis noi că este bine, să avem trei lideri care să facă acest lucru. Şi-o asumă toată lumea. (...). Ne vom pronunţa vineri în cadrul CExN. (...) Domnul Dragnea este membru PSD, nu i-am cerut demisia din partid", a adăugat senatorul.

Întrebat dacă au existat discuţii cu parteneri din ALDE, Ţuţuianu a arătat că "este normal" să existe astfel de discuţii.

"Sunt convins că dânşii sunt oameni politici cu experienţă şi că colaborarea este între partide, nu între persoane", a spus el.

Senatorul PSD a menţionat că nu a discutat încă pe tema scrisorii cu premierul Viorica Dăncilă.

"Dar doamna Dăncilă este un om responsabil şi sunt convins că, dacă scrisoarea noastră va fi adoptată ca hotărâre a CExN, doamna Dăncilă va trebuie să facă ceea ce trebuie făcut", a adăugat el.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Semnatari sunt vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dragnea a convocat Comitetul Executiv Național al PSD, unde se va discuta despre demisia sa
Dragnea a convocat Comitetul Executiv Național al PSD, unde se va discuta despre demisia sa

Departamentul de comunicare al PSD a anunțat că ședința Comitetului Executiv Național al PSD a fost convocată pentru vineri, 21 septembrie, la ora 12:30.

Textul complet al scrisorii prin care 3 lideri PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea
Textul complet al scrisorii prin care 3 lideri PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea ajunge din nou în instanță, în prima zi după referendum
Liviu Dragnea ajunge din nou în instanță, în prima zi după referendum

Liviu Dragnea ajunge din nou în instanță pe 8 octombrie, când are loc primul termen al apelului său în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea neagă categoric că ar putea face un pas în spate:
Dragnea neagă categoric că ar putea face un pas în spate: "Funcția nu se ia cu japca"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că în aproximativ două zile se va decide dacă va fi convocat un Comitet Executiv Naţional al formaţiunii, adăugând că funcţia de preşedinte al partidului ''nu se ia cu japca'', ci printr-un vot masiv.   

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.