Tudorel Toader, despre controversata OUG: ”Dacă și când va fi .. vă vom anunța”


Ultimul update: Miercuri 23 Ianuarie 2019 12:46
Data publicarii: Miercuri 23 Ianuarie 2019 12:29
Categorie: Stiri Politice
Tudorel Toader

Scandalul provocat de intenția Guvernului Dăncilă de a adopta o ordonanță de urgență referitoare la contestațiile în anulare a ajuns în Parlamentul European.

Aflat în plenul PE pentru a prezenta prioritățile României în mandatul președinției Consiliului UE în domeniul afacerilor interne și justiției, ministrul Tudorel Toader a fost asaltat de întrebările europarlamentarilor, care s-au arătat foarte îngrijorați de situația statului de drept din România.

Oficialul român a dat asigurări, din nou, că va respecta statul de drept în România.

”Am încerca să explic contextul în care se poartă discuția, după decizia Curții Constituționale, și am subliniat faptul că nu se adresează numai celor care au fost condamnați, în egală măsură și celor care au fost achitați.” - a spus Tudorel Toader.

Cu toate acestea, în plenul Parlamentului European s-a afirmat faptul că OUG care a fost anunțată de Tudorel Toader și Viorica Dăncilă ar reprezenta ”o amnistie mascată”.

Reporter: A fost numită amnistie mascată, aici, la nivel european. Sigur, de un român.
Ministrul Tudorel Toader: Eu cred că puteți întreba autorul acestei afirmații. Eu aș spune, în momentul în care vom dezvolta subiectul, că sunt argumente de Curte Europeană, sunt argumente ale Curții Constituționale, sunt argumente ale Curții de Justiție de la Luxemburg, care arată că intruziunea în drepturile și libertățile fundamentale nu este justificată de nimic altceva. Noi, repet, nu se dorește decât un acces al cetățeanului la un judecător independent și obiectiv numit.”

La finalul dezbaterilor din Parlamentul European, jurnaliștii români au vrut să afle dacă vineri, 25 ianuarie, în ședința de Guvern se va da această controversată ordonanță de urgență.

Reporter: Vineri vom avea ordonanță, așa cum se zvonește?
Ministrul Tudorel Toader: ”Care ordonanță?”

Reporter: Ordonanța de care vorbeați și mai devreme și în legătură cu care ați fost întrebat și de europarlamentari.
Ministrul Tudorel Toader: ”Nu”.

Alt reporter: Nu va fi vineri sau nu va fi deloc?
Ministrul Tudorel Toader: ”Am răspuns la întrebarea dânsului.”

Reporter: Acum la a mea, vă rog. Nu va fi vineri sau nu va fi deloc?
Ministrul Tudorel Toader: ”Răspunzând dumneavoastă, dacă și când va fi .. vă vom anunța.”

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO