Traian Basescu: Sistemul trebuie sa scape de functionarii incompetenti

Dată publicare: 14-08-2009 00:00
Dată actualizare: 05-10-2012 09:19


Aflat la Brasov, seful statului a dat de inteles ca pentru a face economii, ar trebui sa plece din sistemul de stat cei slabi si neperformanti.

"Este momentul sa facem selectia, sa ramanem cu cati oameni trebuie in institutii, sa nu le diminuam salariile. Deci nu sunt un adept al solutiei: lasa! primim toti salarii pe 10 zile mai putin, dar si cei buni si incompetenti au acelasi tratament! Cred ca e momentul selectarii celor buni", a declarat Traian Basescu.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a declarat ca este important ca Guvernul sa cheltuiasca resurse minime din imprumuturi si ca ar putea sa nu fie nevoie ca Romania sa ia toate cele 20 de miliarde de euro de la FMI si Comisia Europeana.

Salariatii sunt decisi sa refuze toate propunerile Guvernului fie ca sunt legate de o reducere a salariilor sau de disponibilizari in conditiile in care banii publici, spun sindicalistii, sunt in continuare cheltuiti inutil.

Guvernul trebuie sa gaseasca o solutie prin care sa poata disponibiliza mii de oameni fara sa incalce legea.

Executivul spera sa modifice si Codul Muncii astfel incat salariatii sa fie trimisi in concediu fara plata pentru a face astfel economie la buget.

Potrivit Ministerului Justitiei, cei care se vor ocupa de actul normativ care va reglementa disponibilizarile sunt juristii Guvernului.


VIDEO PROTVPLUS.RO