Traian Basescu: Daca de dusmani te poti apara, de frate, mai greu!

Ultima actualizare: 13-07-2012 16:19

Seful statului s-a suparat dupa ce a aflat ca Mircea Basescu este asociat intr-o firma care desfasoara activitati in industria de aparare.

Asta in conditiile in care presedintele conduce si Consiliul Suprem de Aparare al Tarii, institutie care avizeaza operatiunile de inzestrare a armatei. Pot aparea astfel suspiciuni cu privire la un posibil trafic de influenta la cel mai inalt nivel.

Presedintele spune ca a aflat de afacerea fratelui sau abia ieri seara. A luat imediat legatura cu el si i-a cerut sa se retraga din aceasta afacere.

Mircea Basescu este asociat in aceasta firma cu fiica fostului director al companiei de armament Romtehnica, Aurel Cazacu, in prezent director in Ministerul Economiei.

De adversari, de dusmani, te poti apara, este insa extrem de greu sa te aperi de propriul tau frate...
Traian Basescu, presedintele Romaniei
De asemenea, pe lista actionarilor figureaza un alt nume greu din domeniul apararii: generalul Sandu Ion Eftimie, care a detinut functia de loctiitor al Departamentului Armamente din cadrul MapN.

Societatea in cauza desfasoara activitati in domeniul industriei de aparare. In conditiile in care presedintele este totusi seful CSAT, fratele acestuia l-a pus intr-o situatie delicata.

Aurel Cazacu sustine insa ca firma ofera doar consultanta si organizeaza anumite evenimente cum ar fi expozitiile de tehnica militara. Potrivit acestuia, nu se ocupa si de comertul cu armament.

In plus, fostul sef de la Romtehnica are o explicatie si pentru decizia de a-l coopta in afacere pe fratele presedintelui: „Domnul Basescu este un om, cum sa va spun eu, inteligent, un om cu care poti sa stai de vorba. Asta-i problema, nu neaparata ca face mismasuri. Nu se poate face nici trafic de influenta, nici altceva, pentru ca nu dansul decide cui sa se aloce un anumit contract".

In plin scandal, Mircea Basescu s-a retras din afacere. "Daca fratele meu se mai baga intr-o firma din asta dubioasa s-ar putea sa nu mai candidez" a spus seful statului la o intalnire cu autoritatile locale din Botosani.

Si fiica lui Cazacu a iesit din poveste. Tatal, in schimb, va fi verificat de corpul de control al Ministerului Economiei.

Dupa aparitia comunicatului Presedintiei, Mircea Basescu a spus ca a fost sunat la telefon de catre fratele sau si ca va face demersuri pentru a se retrage din aceasta firma.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO