Traian Basescu: Cred ca PSD va avea propriul candidat la presedintie. Nu-mi doresc criza politica

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca este de parere ca PSD va avea propriul candidat la presedintie si ca dintre Victor Ponta si Crin Antonescu "unul dintre ei va fi in turul doi", fara a fi ales in final.

Intrebat daca "vede" un al doilea tur al prezidentialelor intre Victor Ponta si Crin Antonescu, presedintele Basescu a a spus, pentru Pro TV News: "Unul dintre ei vor fi in turul doi, dar nu cred ca romanii vor alege in final pe unul dintre ei. Cred ca PSD va avea propriul candidat, nu vad alta solutie. Mi s-ar parea anormal si nedemocratic ca cel mai mare partid din Romania sa nu aiba candidat. E ca o vanzare de post".

"Unul dintre ei vor fi in turul doi, dar nu poate sa castige, eu nu cred ca romanii pot vota asa ceva (...) Cred ca PSD va avea candidat, nu vad alta solutie", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a sustinut ca "niciunul dintre ei nu este ce i-ar trebui Romaniei".

El a fost intrebat daca il vede pe Mircea Geoana drept candidatul PSD. "Domnul Geoana tot timpul un candidat, cat o sa traiasca dansul", a replicat ironic seful statului.

Citește și
Rosia Montana
"Protestul din Piata e curat, cel de la Rosia Montana e fabricat". Presedintele, pe "pozitie neutra"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

El a fost intrebat de ce crede ca PSD va avea un candidat propriu pentru prezidentiale. "Dincolo de pact, mi s-ar parea anormal si nedemocratic ca cel mai mare partid din Romania sa nu aiba candidat (la prezidentiale, n.r.). E ca o vazare de post, pe o negociere. Cum Dumnezeu sa fii cel mai mare partid, sa nu ai candidat la prezidentiale. E o declasificare a partidului", a mai explicat Basescu.

Presedintele a mai afirmat ca si PDL, atunci cand a avut statutul de partid mare pe scena politica, a avut propriul candidat.

Basescu a mai fost intrebat daca din PSD vede pe altcineva in afara de Victor Ponta care ar putea intra in cursa pentru prezidentiale. "Au oameni mai maturi decat Victor Ponta si mai apropiati de economie si mai buni manageri", a sustinut seful statului, refuzand sa nominalizeze persoane.

"Discutam totusi despre PSD, partidul care... ii admir ca partid, ii dezaprob ca politica, dar ca partid nu putem spune ca sunt partid nedemocratic. Ca si-au pastrat ei inca naravurile comuniste pe ici-pe colo, ca noua generatie de politicieni in loc sa ia ce a fost bun de la generatia lui Iliescu, Mitrea, Pascu, a luat ce a fost rau si amplifica, e o realitate. Dar nu sunt un partid nedemocratic si nu sunt un partid pe care sa nu-l respecti", a mai declarat Traian Basescu.

El a mai fost intrebat daca il vede pe Crin Antonescu in functia de presedinte anul viitor. "Sincer, nu", a replicat Basescu.

"Eu nu am pe cineva despre care sa spun: asta, acest om ar fi bun sa fie presedinte. Nu am inca o figura politica conturata (...) Deci, nu avem in momentul de fata un candidat ideal, marele adevar este ca este seceta", a mai declarat seful statului in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la PRO TV si PROTV NEWS.

"Harjoana" Ponta - Antonescu alimenteaza ideea instabilitatii, afecteaza Romania in exterior

Presedintele Traian Basescu a mai declarat duminica, la Pro TV News, ca "harjoana" dintre liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, alimenteaza ideea instabilitatii politice si afecteaza Romania in exterior, iar el este primul care isi doreste stabilitatea Guvernului.

Basescu a fost intrebat cum vede relatia de "coabitarea" dintre cei doi lideri ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, din ultima vreme.

"Daca exista cineva care nu si-ar dori o destabilizare a Guvernului, acela sunt eu, pentru ca eu nu mai am interese politice. Nu ma intereseaza nici alegerile prezidentiale, nu ma intereseaza nici legislativele, din punctul meu de vedere (...) Pentru Romania cel mai mare dezastru ar fi o criza politica", a raspuns seful statului.

Presedintele a apreciat ca intre cei doi nu este vorba de o "joaca politica".

"Sper sa nu intinda elasticul pana plesneste, ceea ce ar insemna o criza politica. Si asa disputele dintre ei alimenteaza afara ideea unei posibile instabilitati, de aceea inca nu avem la toate trei casele de raiting <>", a explicat Basescu.

El a mai afirmat ca in momentul de fata Romania are doua mari probleme politice la nivel international si o a treia "in devenire".

"Prima este legata de statul de drept, acum nu ne mai bate nimeni cu justitia, ci ca urmare a evenimentelor de anul trecut, neincredere ca avem un stat de drept consolidat. A doua este confirmarea pe care am dat-o legata de perceptia noastra cu privire la statul de drept prin proiectul de Constitutiei. Uitati-va ca tot mai multi spun <>, pentru ca eu stiu alerta care este in toate capitalele importante legate de acest proiect. A treia problema pe care o avem este legata de harjoana care a inceput in alianta si care impinge catre ideea de instabilitate politica", a declarat Traian Basescu.

El a precizat ca “harjoana” din USL este legata de alegerile prezidentiale.

Basescu: PDL e un partid "tapan, cu structuri puternice", dar cu aceeasi boala ca a PSD

Presedintele Traian Basescu a mai sustinut duminica, la ProTV News, ca PDL este in continuare "un partid tapan, cu structuri puternice", dar are aceeasi "boala ca si a PSD", fiind motivul infiintarii Miscarii Populare, care, "din pacate", nu se poate crea cu "maicute".

Traian Basescu a fost intrebat cum vede in momentul de fata PDL ca partid, in contextul in care a sustinut anterior ca PSD este nu este un partid "nedemocratic".

"Sunt un partid tapan, cu structuri puternice, au aceeasi boala ca si PSD-ul in structurile interne – de asta si incercarea de a crea partidul Miscarea Populara, care din pacate nu se poate crea cu maicute, ci tot cu oameni politici", a afirmat Basescu.

El a fost intrebat daca regreta seara in care si-a luat "adio" de la PDL.

"Nu, era momentul sa ne despartim, era momentul pentru ca se crease acea mare minciuna << din cauza lui Basescu nu creste nimic la umbra lui, se usuca toti liderii care uite asa ar colcai si ar fi noi lideri nationali>>. Vad ca mai si imprumuta intre timp, asa au fost de oprimati de perioada cand eram intr-un parteneriat sau le eram presedinte", a mai afirmat presedintele.

Vedeti aici inregistrarea integrala a emisiunii "Dupa 20 de ani" la care a fost invitat presedintele Traian Basescu

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Presedintele Traian Basescu la PRO TV: GFR nu va avea banii pentru a cumpara CFR Marfa
Presedintele Traian Basescu la PRO TV: GFR nu va avea banii pentru a cumpara CFR Marfa

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la ProTV, ca, din cate stie, investitorul GFR, compania care a castigat licitatia pentru achizitionarea CFR Marfa, nu va avea banii pentru cumpararea CFR Marfa.

"Protestul din Piata e curat, cel de la Rosia Montana e fabricat". Presedintele, pe "pozitie neutra"

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, intr-o emisiune a Pro TV, ca vrea sa isi pastreze o pozitie de neutralitate in proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana.

Gluma lui Traian Basescu despre iesirea din politica:
Gluma lui Traian Basescu despre iesirea din politica: "Doar cu picioarele inainte, ca Iliescu"

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa de ProTV, ce va face dupa ce i se termina mandatul de presedinte, seful statului raspunzand, in gluma, ca va iesi din politica "doar cu picioarele inainte".

Traian Basescu despre Rosia Montana, privatizarea CFR sau criza din USL. EMISIUNEA INTEGRALA
Traian Basescu despre Rosia Montana, privatizarea CFR sau criza din USL. EMISIUNEA INTEGRALA

PROTV NEWS a transmis LIVE: Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost primul din seria invitatilor de prestigiu cu care telespectatorii Pro Tv se vor intalni in noul sezon al emisiunii “Dupa 20 de ani”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.