Fostul judecator Toni Grebla, acuzat de fapte de coruptie, va fi cercetat in libertate. "O poveste din asta, Petre Ispirescu"

Ultima actualizare: 14-03-2015 07:05

Toni Grebla, acuzat de fapte de coruptie, va fi cercetat in libertate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri, sa respinga propunerea DNA de arestare la domiciliu a fostului judecator constitutional, potrivit Mediafax.

In fata locuintei sale din Targu Jiu, fostul judecator a facut precizari referitoare la denuntul potrivit caruia ar fi incercat sa vanda niste capre.

"O poveste din asta, cum sa va spun, Petre Ispirescu.  Va dati seama ca intr-o perioada ca aceasta, tot omul e foarte cuminte, e foarte responsabil de ceea ce face. Cu atat mai mult eu nu imi puteam sa imi permit sa ma ocup de vanzarea unor capre, care fusesera inventariate la perchezitie", a declarat Toni Grebla.

Judecatorii instantei supreme au decis sa respinga propunerea procurorilor anticoruptie de arestare la domiciliu a lui Toni Grebla, el fiind acuzat de anchetatori de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si constituire a unui grup infractional organizat. Decizia de miercuri nu este definitiva, motiv pentru care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) o pot contesta.

Toni Grebla a fost retinut, marti, iar ordonanta in cazul sau a expirat inainte ca judecatorii sa emita o solutie in cazul propunerii anchetatorilor, motiv pentru care fostul judecator al Curtii Constitutionale (CC) a asteptat sentinta acasa. Procurorii DNA il acuza pe Grebla ca, dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la ferma sa, fostul judecator CC si-a continuat activitatea infractionala si a facut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obtinute din infractiunea de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO