Traian Basescu va fi obligat sa paraseasca Vila Lac 3, desi locuinta pe care a primit-o nu este inca renovata

Ultima actualizare: 14-03-2015 07:05

Fostul presedinte Traian Basescu ar putea primi o resedinta provizorie, pana cand vila atribuita oficial de Guvern va fi perfect renovata.

Asta inseamna ca fostul sef de stat trebuie sa se mute de la Vila Lac 3, pe care a ocupat-o in timpul mandatului si care ii revine acum lui Klaus Iohannis.

La finalul lunii februarie, s-au implinit cele 60 de zile in care fostul presedinte trebuia sa elibereze Vila Lac 3. Numai ca nu este gata locuinta care ii revine.

Vila din cartierul Primaverii, atribuita de Guvern fostului presedinte, ar fi trebuit ocupata deja de Traian Basescu. Constructia ocupa 167 de metri patrati, are 2 niveluri si 7 camere. Insa doar doua dintre acestea sunt locuibile momentan. Curtea si exteriorul casei au deasemenea nevoie de reparatii.

Pentru ca situatia este de asa natura, actualul presedinte, Klaus Iohannis, locuieste singur in Vila Lac 2 si nu in cea care ii revine de drept. Prima doamna ar putea sa vina in Bucuresti abia la vara.

Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, ramane la catedra de engleza a Colegiului National Gheorghe Lazar pana in iunie, cand se incheie anul scolar. Pana atunci, fie ca vorbim de motive personale sau care tin de protocolul prezidential, sotii Iohannis vor fi nevoiti sa faca naveta intre Bucuresti si Sibiu, cum de altfel procedeaza de mai bine de doua luni incoace, de la investirea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte.

Initial, executivul intentiona sa modifice legislatia printr-o ordonanta de urgenta si sa ii atribuie o locuinta provizorie lui Traian Basescu. Doar ca responsabilitatea a fost lasata in cele din urma in grija parlamentarilor. Purtatorul de cuvant al guvernului a parut usor incurcat in legatura cu acest subiect.

Corneliu Calota, purtatorul de cuvant al guvernului: "Avand in vedere importanta situatiei, este normal ca aceasta chestiune sa fie reglementata la nivelul parlamentului, guvernul nedorind sa-si asume... sa se implice.... intr-o chestiune atat de, sa-i zicem... nesemnificativa."

In mod normal, statul trebuie sa le asigure fostilor sefi de stat anumite beneficii si dupa incheierea mandatului. Printre acestea, resedinta de protocol, cabinet de lucru si personalul aferent, indemnizatie lunara in cunatum de 75% din salariul presedintelui in functie, autoturism si paza din partea SPP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO