Senatorul PSD Toni Grebla a fost votat de Senat in functia de judecator al Curtii Constitutionale

Ultima actualizare: 19-12-2013 07:10

Senatorul PSD Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, in absenta senatorilor PDL, care au parasit sala ca protest pentru ca nu au fost convocati, in comisie, la audierea acestuia.

UPDATE 17:01 Candidatura sa a intrunit 123 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere, potrivit Mediafax.

Votul a fost electronic secret. Anterior, Comisia juridica a decis, luni, cu unanimitate de voturi, sa inainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Grebla in functia de judecator al Curtii Constitutionale, din partea Senatului.

Anuntul a fost facut la finalul sedintei Comisiei juridice de catre presedintele Tudor Chiuariu. Toni Grebla a declarat ca este o imensa responsabilitate si nu este usor sa te desparti de o activitate in Senat, timp de multi ani.

"Vine o vreme in care trebuie sa mai schimbi cate ceva in activitate", a spus Grebla, precizand ca spera ca institutia Curtii Constitutionale sa fie in continuare garantul respectarii Constitutiei si a statului de drept in Romania.

"Eu, in intreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu dupa dorinte individuale sau dupa dorinte de grup. Intotdeauna am pus mai presus interesele tarii si, din acest punct de vedere, intentionez ca activitatea, dacp voi fi confirmat de Senat, sa fie in asa fel desfasurata incat populatia, mass-media, unele cercuri din Romania sa nu mai vorbeasca despre aceasta impartire care nu este deloc folositoare activitatii Curtii Constitutionale", a spus Grebla, despre impartirea influentei in Curtea Constitutionala, intre USL si presedintele Traian Basescu.

Toni Grebla a spus ca nu crede ca pot sa fiu intr-una sau alta din tabere, ci voi face in asa fel incat Constitutia sa fie suprematia legilor in Romania iar statul de drept sa fie aparat si prin aceasta institutie, care Curte Constitutionala.

"Daca era ceva de descoperit, ati fi descoperit in primul rand dumneavoastra, in tot acesti ani", a mai spus senatorul PSD, intrebat daca ar putea exista reprosuri din partea Opozitiei, pentru a i se respinge nominalizarea.

El a precizat ca isi va da demisia din partid imediat ce va fi confirmat, prin votul plenului Senatului, ca judecator al Curtii Constitutionale.

Toni Grebla, propunerea PSD pentru functia de jucator la CC

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca senatorul social-democrat Toni Grebla a fost propus si votat in grupul PSD pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, in locul Iuliei Motoc, in urma respingerii primei optiuni, cea a juristului Lucian Bolcas.

Potrivit surselor citate, Toni Grebla urmeaza sa fie audiat in Comisia juridica, luni dupa-amiaza, iar in plenul de luni se va da si votul pentru aceasta propunere.

Toni Grebla este de profesie avocat si a fost presedinte al Comisiei juridice din Senat, in legislatura precedenta, iar din 2009, este membru in aceasta comisie.

In 2010, Toni Grebla a fost invitat de seama la nunta tiganeasca de zile mari, unde Vifor, printul Banatului, a fost nas.

Presedintele comisiei juridice din Senat a fost prezent la eveniment in calitate de fost nas al miresei, care se afla la a doua casatorie. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO