Tăriceanu: „De ce mai prelungim starea de urgenţă? Ni se cere să dăm un cec în alb”

Ultima actualizare: 13-04-2020 21:16
Calin Popescu Tariceanu
Agerpres

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni seară că nu este de acord să dea "un cec în alb" prelungirii stării de urgenţă cu încă 30 de zile, fără un plan de măsuri în domeniul medical şi pentru reluarea activităţii.

"A început să fie adusă în discuţie prelungirea stării de urgenţă. Am un sentiment foarte ciudat. Ni se cere să dăm un cec în alb pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, lucru cu care nu pot fi de acord pentru că Guvernul până acum nu a fost capabil să vină cu nişte date prin care să ne arate care este situaţia reală pe tărâmul medico-sanitar. Cifrele aparent sunt bune, dar trebuie să ţinem cont de numărul foarte mic de testări. Acum cifrele sunt bune (...) şi atunci de ce mai prelungim starea de urgenţă? Aş fi vrut să avem un plan de măsuri în domeniul medico-sanitar. Şi nu în ultimul rând, care sunt măsurile pentru reluarea economiei şi a instituţiilor statului", a afirmat Tăriceanu, la un post tv, conform Agerpres.

Potrivit lui Tăriceanu, ar putea exista situaţia "în care să scăpăm de coronavirus, dar să moară România cu totul, să se ducă la fund definitiv şi apoi să avem probleme de ordin alimentar, cu un şomaj foarte mare care va face să se prăbuşească ţara".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO